Loading color scheme

Kabelky z papíru: objevte díky Fleru další udržitelný módní trend!

Papírový batoh? Cože?
Díky malé změně ve složení se z obyčejného papíru stává odolný materiál jako stvořený pro slow fashion. Do celulózy se při výrobě přidává latex a výsledek tak vzhledem i vlastnostmi připomíná kůži. Proto se můžete setkat také s označením veganská kůže. Celulóza je stejně jako kůže odolná, ohebná a nepromokavá a delším používáním se neničí, ale získává patinu.

Na rozdíl od různých umělých koženek však celulóza neobsahuje škodlivé plasty typu PVC nebo BPA. Je recyklovatelná, pevná a zároveň měkká. Kabelky a batohy vyrobené z celulózy se časem nevytahají a neprodřou se tak snadno jako ty látkové. Kromě tvaru skvěle drží i barvu a jen tak se neoperou. A navíc jsou velmi lehké.

Žehlit, mačkat, skládat – všechno povoleno
Největší výhodou celulózy je její rozmanitý vzhled. Materiál umožňuje nejrůznější barevné kreace, takže si ten svůj kousek najde úplně každý. Některé výrobky jsou křiklavě barevné a lesklé, třeba zlaté, jiné si zachovávají minimalistický „papírový” look.

Chcete hladkou elegantní „koženou” kabelku? Stačí ji přes čistou látku vyžehlit na nižší teplotu. Máte náladu na efektně zmačkaný batoh s patinou? Jednoduše ho zmuchlejte, třeba i vlhký, to pak efekt vydrží déle.
Počkat, vlhký papír? Ano. Celulóza se většinou dá prát v pračce na 40 stupňů, takže se snadno udržuje. A většinu nečistot z ní snadno otřete vlhkým hadříkem. Proto někteří prodejci používají i označení pratelný papír.

Z celulózy seženete:

  • Nepromokavé a velice lehké batohy, které můžete položit na zem, protože se nezašpiní tak snadno jako látkové. Koukněte na batohy od značky Iff.design, mezi jejich barvami, tvary a styly si určitě vyberete.
  • Variabilní psaníčka, u kterých si můžete určit, jaký mají mít povrch, jestli hladký nebo mačkaný
  • Tašky přes rameno, které se neprotrhnou a na rozdíl od látkových nepromoknou. Ty a spoustu dalších celulózových doplňků najdete u designérky design-ali
  • Pouzdra a taštičky na kosmetiku, psací potřeby nebo na doklady, která vydrží celá léta a jen tak se nezašpiní

Na Fleru se už delší dobu prosazuje trend eko a udržitelné módy, který kromě kvality a země původu klade důraz i na použité materiály. A výrobky z odolné celulózy neboli veganské kůže či pratelného papíru jsou jeho součástí.