Loading color scheme

Trendy ve světe šperků v roce 2016

Darované šperky se stávají součástí vaší historie, často to bývají dary k výjimečným životním událostem. K takovým šperkům patří samozřejmě zásnubní a snubní prsten. Také šperk k narození dítěte se může stát takovým malým rodinným pokladem, který je posléze předáván z generace na generaci. Šperky k výročí svatby nebo k promoci jsou další z dražších šperků, které symbolizují završení jedné životní etapy a začátek nového příběhu. Trendy v nošení jsou kombinování a vrstvení takových šperků. Každý si může vytvořit vlastní kolekci oblíbených šperků, které se hodí k různým příležitostem.

{phocagallery view=category|categoryid=1939|imageid=6333}

Nejnovějším trendem je kombinování prstenů z různých materiálů, ze žlutého, bílého i růžového zlata. V případě náramků se kombinují jemné náramky s výraznějšími, které mají různé barvy a textury. Sadu náramků můžete nosit k džínům i elegantním šatům. Trend vintage šperků jde na ruku těm, kteří mají nějaký skvostný rodinný poklad ve formě šperku, kterým se chtějí pochlubit i na veřejnosti. Může to být vintage zásnubní prsten nebo například zlatý přívěsek po babičce.

{phocagallery view=category|categoryid=1939|imageid=6334}

Vrstvení je populární, i co se týče zásnubních a snubních prstenů. Existují totiž svatební sety, které jsou už vymyšleny tak, že se nosí pohromadě. Budoucí nevěsta nejdřív při zásnubách dostane zásnubní prsten a pak při svatebním obřadu i snubní prsten z této sady. Nemusí si dělat starosti s tím, jestli tyto dva prsteny k sobě padnou, a může je pak s klidným srdcem nosit na jednom prstu najednou.

{phocagallery view=category|categoryid=1939|imageid=6335}

Vintage je tak populární trend, že vznikají i nové šperky, které vypadají jako z jiného století. Mají je v oblibě romantické typy žen, ve spojení s růžovým zlatem mají často až pohádkový nádech. Právě díky vintage trendu zažívá po letech růžové zlato svůj velký návrat. Motivy jako srdíčka a přírodní motivy jen umocňují celkový romantický dojem.
Hitem je také “halo” osazení zásnubních prstenů, které byly oblíbené i v secesi, třpytivý diamant nebo drahokam je obklopený kolem dokola drobnými diamanty. Centrální drahokam tak získá větší jiskru a více vynikne.

Zájem je také o malé diamantové náušnice, které jsou svým elegantním a minimalistickým vzhledem předurčeny stát se součástí nadčasové šperkovnice. Vrátily se také klasické kruhové náušnice, na které se téměř zapomnělo. Žádané jsou kruhové zlaté náušnice z růžového zlata.

{phocagallery view=category|categoryid=1939|imageid=6336}

Pokud jste trendy, noste svoje šperky svobodně, o tom je právě zmiňované vrstvení. Zapomeňte na jeden prsten na jedné ruce, noste více prstenů na jedné ruce, nebo rovnou více prstenů na prstu. Na designu tolik nezáleží, kombinují se různé varianty a materiály, mají být hlavně pohodlné. Vrstvení ale nepřehánějte, méně je někdy více, uvolněte se a vyjádřete svůj osobitý styl.