Loading color scheme

Stálice dámského šatníku – černá barva

Netradiční materiály
Každou módní sezonu přicházejí návrháři s novými trendy, barvami nebo doplňky. Jedna položka ale nikdy nechybí, a to černá barva, která je a bude stále moderní. Navíc často hraje důležitou roli především v podzimních a zimních kolekcích. Skvěle vypadá např. pouze na jednobarevných černých halenkách, tričkách nebo svetrech. V šatníku by vám také neměly chybět univerzální černé šaty tzv. „malé černé“, které patří již mnoho let k praktické a stylové výbavě každé ženy. U černé se také nebojte hrát s různými materiály. „Návrháři používají černou jako podkladové plátno pro mísení vzorů, textur a potisků. Výrazným znakem tohoto trendu je mixování různě upravených povrchů. Mám na mysli třeba originální a neotřelé kombinace s matnou a lesklou kůží, ale i s PVC. Kromě těžkých kabátů, kožených vest a bundiček se tento trend týká i módních kalhot ve zkrácené délce lehce nad kotníky, pouzdrových sukní, krajkových šatů a halenek z šifonu lehkého jako vánek,“ říká Monika Janotová z módní značky Gate. Letos jsou také moderní černé úzké kalhoty legínového střihu, ty zkombinujte nejlépe s černou leteckou bundičkou a delší černou halenkou. Letecká bunda se navíc hodí i k dlouhým elegantním šatům. Nejlépe černé barvy.

Pokud se bojíte, že budete za černou vdovu, tak si můžete nalakovat výrazně nehty a doplnit např. zlatými náušnicemi a náramkem.

Nezapomeňte na černé boty
Nutností pro tuto sezónu jsou nepřehlédnutelné polobotky v pánském stylu. „Letos se opět vrací do módy chelsie boots, u nás známé jako pérka. Původně jezdecká obuv byla velmi populární u mladé generace v 60. letech minulého století. Boty pérka v černé barvě skvěle vyniknou k úzkým černým legínám. Chybu také neuděláte s černými kotníčkovými kozačkami s přezkami a cvočky, které odkazují k módě spojené s rockovou a grunge scénou první poloviny 90. Let,“ říká Veronika Sajdoková z CCC.

Velkou výhodou monochromatických barev je, že prodlužují postavu a dělají ji opticky štíhlejší. Černé se tak nemusíte bát, ani když jste malé postavy. A jak tento temný a sexy trend nosit? Abyste se vyhnuly dojmu, že se z vás právě stala přívrženkyně Goth stylu, vrstvěte různé materiály. Lehké a průsvitné materiály s těžkými, lesklou kůži s matnou vlnou apod. Pro oživení černo - černého outfitu sáhněte po výrazné rtěnce,“ říká Monika Janotová z Gate. V případě, že černá není vaše barva, a přesto se rozhodnete do tohoto módního trendu jít, přidejte do svého outfitu, nejlépe blízko obličeje, výraznou barvu, která vám sluší.

{phocagallery view=category|categoryid=1646|limitstart=0|limitcount=0}