Loading color scheme

Jíl - elixír mládí a krásy našich předků

Jíl je před zpracováním vystaven slunečním paprskům, které ho nejen vysušují, ale také dodávají sílu jeho léčebným vlastnostem. Už ve starověkém Egyptě věděli, že prášek z jílu působí antibakteriálně a detoxikačně. Má silné protizánětlivé účinky a je obzvlášť úspěšný v boji s akné a ekzematickou pokožkou. Škodlivé látky a bakterie jednoduše absorbuje a vytáhne z kůže ven. Dále je bohatý na stopové prvky a minerály - vápník, křemík (podporuje tvorbu kolagenu v pokožce), sodík, draslík, hořčík, zinek, velice důležitý je obsah železa. Jsou zde zastoupeny také jílové minerály. Poměry jednotlivých složek se liší dle konkrétního druhu jílu. 

VÍTE, ŽE...?

Jíl byl ve starověku součástí kosmetické výbavy egyptských faraonů. Byl také používán při mumifikacích. Lékaři ho dále využívali při léčbě zánětů, otoků i zlomenin.
Prášek z jílu je právem nazýván elixírem mládí, protože při pravidelném užívání viditelně zpomaluje proces stárnutí, zpevňuje naši pokožku a zmenšuje otoky pod očima. Pleť hloubkově čistí, odstraňuje černé tečky a uzavírá póry. Pomáhá redukovat celulitidu a ošetřuje strie, proto je oblíbený v těhotenství.  Dále se stará o naše vlasy – redukuje přebytečný maz, odstraňuje lupy a zpevňuje strukturu vlasu. 

Na GOODIE najdete jak samostatné kosmetické jíly, tak jílové masky obohacené o další pečující či čistící složky. 

MAROCKÝ JÍL  - RHASSOUL
Tento jíl najdete pouze na jediném místě na světě, a to v údolí pohoří Atlas v Maroku.
Je to také jediný jíl, který se nepoužívá vnitřně. Je skvělý k regulaci kožního mazu!  
 
Masky obohacené o pečující složky: 

MODRÁ MASKA
Hloubkově čistí, vyživuje. Vhodná pro citlivou pleť s akné. 

RŮŽOVÁ MASKA
Rozjasňuje a regeneruje. Vhodná pro citlivou a suchou pleť.  

ČERNÁ MASKA
Čistí zanešené póry a díky zinku je protizánětlivá.  Vhodná pro všechny typy pleti trpící akné.

BÍLÁ MASKA
Zklidňuje a dodává živiny. Vhodná pro mastnou pleť s nadměrnou produkcí mazu.  

ZELENÁ MASKA
Díky aloe vera hloubkově hydratuje. Vhodná pro všechny typy pleti, zejména dehydratovanou. 

ŽLUTÁ MASKA
Regeneruje a je protizánětlivá. Vhodná pro problematickou pleť 
  
Pro přípravu jílu používáme nekovové lžičky a misky, které nezpůsobují energetickou neutralizaci a neoslabují důležité prvky.

DOMÁCÍ KOSMETIKA U VÁS DOMA! JAK NA TO?
Mnohostranné využití jílu nám dovoluje udělat si vlastní kosmetickou kúru v pohodlí domova a není na tom nic složitého:
 
1) PŘÍRODNÍ MÝDLO
Jíl smícháme s vodou 1:2. Vznikne nám kašička, která perfektně čistí pleť a zároveň slouží jako antibakteriální peeling.
 
2) MASKA NA OBLIČEJ
1-3 lžíce jílu smícháme s vodou. Můžeme přidat cca 3 kapky éterického oleje, který vyhovuje naší pleti. Masku necháme působit 10-15 minut (u marockého jílu můžeme prodloužit až na 30 min.). Pleť je čistá, pevná a hydratovaná.
 
3) KOUPEL 
Účinná při kožních problémech, jakými jsou lupénka, vyrážky, ekzémy. Do poloplné vany dáme jednu polévkovou lžíci. Do lázně je možné nakapat éterický olej, který zvolíte dle svého psychického rozpoložení a obohatíte tak koupel a aromaterapii. Ekzém lze také léčit jílovými zábaly.
 
4) PÉČE O VLASY
Jíl smícháme s vodou a vmasírujeme až ke kořínkům. Lze přidat trochu kokosového oleje. Vlasy jsou vyživené, nelámou se, příliš nemastí. Postupně mizí lupy.
 
5) VNITŘNÍ UŽITÍ  
Večer nasypeme 1 lžičku do cca 150 ml vody a necháme do rána aktivovat. Ráno směs promícháme a vypijeme. Usazeninu smícháme s další vodou a dopijeme. Snídáme půl hodiny – hodinu po vypití. Doporučená kúra je 21 dní 2-4x ročně.

PŘI PŘEKYSELENÍ ORGANISMU:  
1 lžička do vody, 3 x denně před jídlem

NAKUPTE PŘÍRODNÍ PRODUKTY SE SLEVAMI AŽ 20% U NAŠEHO PARTNERA !