Loading color scheme

Udržitelné nákupy na Floře jsou in

Udržitelnost se pomalu, ale jistě dostává do povědomí každého z nás. Možnosti naší planety nejsou neomezené, a je tedy nutné hledat alternativy, které zajistí další bezproblémové fungování naší společnosti. Každý může přispět, obchodní centrum Atrium Flora si proto pro své zákazníky připravilo program vztahující se právě k udržitelnosti v oblasti nákupů. Od 16. 8. do 15. 9. 2021 se na Floře můžete dozvědět více, a podílet se tak na lepších vyhlídkách pro přírodu.

1-obr V prostorách Atria Flora se budete moci seznámit s aktivitami, které provozuje samotné centrum. Jedná se například o umístění úlů na střeše budovy, aby včely mohly opylovat okolní stromy a květiny. Elektřina je využívána jen tam, kde je potřeba, a velké množství je jí také získáváno pomocí solárních panelů ze slunečního záření. Obchodní centrum dále zachytává dešťovou vodu, kterou využívá na zalévání zeleně a splachování. A třídění odpadu je dnes již zcela běžná věc v téměř každé domácnosti.

Do akce věnované udržitelnému nakupování se zapojilo mnoho prodejců, kteří dlouhodobě nabízejí udržitelnou módu, bio potraviny nebo kosmetiku. V pasáži se dozvíte, jak udržitelnost vypadá v podobě konkrétních produktů. Souběžně bude také možné zapojit se mezi 25. 8. a 3. 9. do akce Nákupy s chutí – pokud v některý z těchto dnů nakoupíte na Floře v minimální hodnotě 500 Kč, můžete si u hostesek vyzvednout dárek v podobě květináčku se semínky bylinek, které si můžete sami zasadit. Automaticky také budete zařazeni do soutěže od hlavního partnera akce Tescomy.

A pokud zrovna nic nepotřebujete nakoupit, i tak se zastavte alespoň pro inspiraci a přispějte tak k zachování zeleně. Atrium Flora totiž z celého období, po které akce trvá, vypočte průměrnou denní návštěvnost a za každého návštěvníka daruje 3 koruny na výsadbu stromů. Tedy pouhá návštěva obchodního centra bez nákupu, klidně opakovaná, podpoří nárůst množství zeleně, kterou doslova potřebujeme k životu. A neexistuje snadnější způsob, jak toho být součástí.

Informace o aktivitách Atria Flora i konkrétních prodejcích sledujte na webu www.atrium-flora.cz.