Loading color scheme

JEMNÔ přírodní svíčky a vosky do aromalamp – šetrnější k životnímu prostředí a ke zdraví. Navíc s aromaterapeutickými účinky éterických olejů!

Sójová přírodní svíčka slovenského výrobce JEMNÔ je zdravější alternativou ke klasickým parafínovým svíčkám či voskům. Svíčka je ručně odlévaná a bez přidaných barviv. Během hoření se postupně do místnosti uvolňuje příjemná, jemná vůně čistých éterických olejů, která má  aromaterapeutické účinky na tělo i mysl.

JEMNÔ sójová eko svíčka Radost

  • Zdravá alternativa ke klasickému parafínovému vosku
  • Délka hoření až 40 hodin
  • Aromaterapeutické účinky díky přírodním silicím – pomeranč, grapefruit, bergamot, mandarinka a vanilka

Pomeranč – olej se získává z kůry pomerančů, má příjemnou sladkou vůni. Působí jako antidepresivum, pomáhá odplavovat stres a navozuje pocity štěstí.
Grapefruit – pomáhá bojovat se špatnou náladou a skleslostí.
Bergamot – olej se získává z kůry ovoce, vůně je svěží, jemná, citrusová. Má antidepresivní účinky, působí proti nervové úzkosti, depresím a při výkyvech nálad. 
Mandarinka – olej se získává lisováním z kůry ovoce, má osvěžující aroma, povzbuzuje a rozjasňuje mysl. Pomáhá odplavovat stres a odstraňuje psychické zábrany. Účinná je také při PMS, smutku, nervozitě, blahodárně působí i na rozrušené děti.
Vanilka – sladká a opojná vůně.  Pomáhá snižovat napětí, podráždění a nervozitu. Působí jako antidepresivum a také proti nespavosti. 

JEMNÔ sójová eko svíčka Vánek

  • Svíčka ze sójového vosku a s přírodními silicemi je zdravá alternativa k parafínovému vosku
  • Vánek přináší vůně růže a máty kadeřavé
  • Provoní celou místnost a zahalí ji do harmonie
  • Ručně odlévaná
  • Doba hoření cca 40 hodin
  • Bavlněný knot

Růže – královská vůně zklidňuje nervy. Bojuje proti migréně a bolestem hlavy. Snižuje melancholii a pocity zoufalství probuzením dobré nálady. 
Máta kadeřavá – osvěžující vůně zmírňuje depresi.

JEMNÔ sójová eko svíčka Jsi krásná

  • Svíčka ze sójového vosku a s přírodními silicemi je zdravá alternativa k parafínovému vosku
  • Provoní celou místnost růží, levandulí a pelargonií
  • Ručně odlévaná
  • Doba hoření cca 40 hodin
  • Bavlněný knot
  • Balená do dárkové krabičky s víčkem na svíčku, aby byla chráněná před prachem

Růže – královská vůně zklidňuje nervy. Bojuje proti migréně a bolestem hlavy. Snižuje melancholii a pocity zoufalství probuzením dobré nálady. 
Pelargonie – tento olej pomáhá znovu se spojit s naším pocitovým životem a naší emocionální citlivostí, uvolněnou spontánností a zdravou touhou po radosti a potěšení.
Levandule – olej se získává z květů, má silné uklidňující účinky, pomáhá při nespavosti a také úzkostných stavech, navozuje pocit pohody a porozumění, pomáhá při bolestech hlavy a migrénách.

JEMNÔ sójový eko vosk do aromalampy Cesta Orientem

  • Zdravá alternativa běžných vonných vosků
  • Sójový vosk nespaluje do ovzduší škodliviny
  • Postupně uvolňuje příjemnou vůni čistých silic s aromaterapeutickým účinkem
  • Vůně smíchaná ze santalového, cedrového a růžového dřeva a ylang ylang
  • Vosk v sobě ukrývá kousky santalového dřeva, které umocňují vůni
  • Obsah 20 g (3 kusy vosku)
  • Jeden vosk vydrží cca 2–3 hodiny

Santalové dřevo – působí na hlubší vrstvy vědomí, pomáhá dosáhnout hlubší meditace. Uzemňuje, stabilizuje, zpomaluje tok myšlenek, harmonizuje. Je silným antidepresivem a má velký relaxační potenciál. Pomáhá od bolesti hlavy, nespavosti a nervového vyčerpání. Říká se, že santalové dřevo má afrodiziakální vlastnosti.
Cedrové dřevo – mužská vůně vyvolává pocity síly a moci. Teplá, sladká, dřevitá vůně podporuje sebevědomí, stabilizuje mysl a zlepšuje soustředění.
Růžové dřevo – sladká květinová vůně příjemně naladí a uvolní. Působí antidepresivně a pomáhá od bolesti hlavy. Zlepšuje náladu a pomáhá při únavě a nespavosti.
Ylang Ylang – smyslné aroma plné exotiky a květin. Vyrovnává mužskou a ženskou energii. Působí jako afrodiziakum, má mírně sedativní účinky. Má vliv na emoce, účinkuje proti sklonům k uzavřenosti, chladu, hněvu, frustraci, napětí, podrážděnosti, nízkému sebevědomí. Pomáhá lépe usnout.

Jak se vyrábí vonné svíčky?
Většina svíček je vyrobena z parafínového vosku. Parafín je ropný odpadní produkt, který musí být dezodorizován a chemicky bělen, než jsme ho schopni přetvořit ve vosk. Při spalování vytváří vysoce toxický benzen a toluen (oba jsou známé karcinogeny). Ve skutečnosti jsou toxiny uvolňované z parafínových svíček stejné jako u výpalů nafty. Ačkoliv se jeví jako bezpečné, jsou parafínové svíčky velkým znečišťovatelem ovzduší. Navíc mnoho vonných svíček má knoty, které obsahují těžké kovy jako je olovo, a dokonce i několik hodin hoření může ve vzduchu vytvořit hladiny těžkých kovů, které jsou mnohem vyšší než přijatelné limity. 
Další toxické chemikálie, které mohou být přítomny v parafínové směsi a uvolňovány při spalování, zahrnují: aceton, trichlorfluormethan, sirovodík, butanon, trichlorethan, trichlorethan, tetrachlormethan, tetrachlorethan, chlorbenzen, ethylbenzen, cyklopentan. 

Svíčky ze sóji a včelího vosku 
Naštěstí existují varianty vyráběné z obnovitelných zdrojů, které nejenže jsou šetrnější k životnímu prostředí, ale hlavně k vašemu zdraví. Už se vám někdy stalo, že nádoba, ve které je svíčka uložena, byla po dohoření celá černá? Parafínové svíčky spalováním produkují značné množství černých sazí, které se shromažďují na nádobě a jsou jasným důkazem o uvolňování oxidu uhličitého do vzduchu. Oproti svíčkám z parafínového vosku obsahují přírodní svíčky jen velmi málo uhlíku, což znamená, že při jejich spalování nevznikají téměř žádné saze. Ty se mohou usazovat nejen na vašem nábytku, ale hlavně na vašich plicích.
Svíčky z včelího vosku přirozeně uvolňují do ovzduší negativní ionty. Ty se vážou například na špínu či prach, stávají se těžšími, padají na zem a čistí tak ovzduší. Přestože se může prvotní investice jevit jako vyšší, jsou přírodní svíčky díky delší životnosti levnější než ty parafínové.

Svíčky z včelího vosku obsahují přírodní aroma – krásně voní po medu. Jsou tak vhodné například pro lidi citlivé na přidané vonné látky. Svíčky ze sóji zase uvolňují vůní rychleji (než je tomu u svíček parafínových), jelikož jejich vosk hoří při nižších teplotách.