Loading color scheme

Kolekce MOJE pro lesní vílu 21. století

Pro nadcházející sezonu připravila Magda Vachunová netradiční oboustranné kabáty – z jedné strany jsou černé a z druhé potištěné. „V tmavé variantě působí kabáty z luxusní italské vlny klasicky, ale pokud si je obrátíte na druhou stranu ze saténu s digitálním potiskem fotografií, získáte naopak velmi extravagantní barevnější model," líčí svou vizi autorka. Stylově působí už samotné střihy: podzimní kolekce je plná bolerek, kabátků do pasu, na boky i ke kolenům.

Autorské fotografie se stromy a přírodními motivy se skví rovněž na šatech z kvalitního bavlněného úpletu s příměsí elastanu i na modelech z 100% přírodního velmi jemného a ručně skládaného hedvábí, které jsou však dostupné také v čistě bílé verzi. Díky materiálu a speciální technice přišívání, nemusí být na oblečení použity zipy. Šaty se jednoduše oblékají přes hlavu. „Přestože jsou vypasované na tělo, jsou velmi pohodlné, sedí jako druhá kůže," popisuje své šaty designérka a dodává: „Ženy v nich působí jako křehké bytosti." Celá podzimní kolekce je pro návrhářku výrazně osobní: „Kolekce MOJE je vlastně celá o mně. Atmosférické fotky stromů mám spojené s Moravou a Velkou nad Veličkou – místy, kde jsem vyrostla a která mám ráda. Z oblečení tudíž vyzařuje i vzdálený nádech folkloru, který je ve mně hluboko zakořeněný. Tmavá strana kabátů zase symbolizuje město – Prahu – minimalistický design. Nejde o to, že by metropole nutně musela být temné místo, ale je to jistý protiklad vůči tomu, jak se žije doma v kraji dětství."

Značka Mayda funguje již od roku 2006. Založila jí módní návrhářka Magda Vachunová. Zaměřuje se především na dámskou módu pro denní nošení, výjimkou ale nejsou ani módní kolekce či zakázková tvorba. Všechny modely jsou vyráběny v České republice.

{phocagallery view=category|categoryid=1281|limitstart=0|limitcount=0}