Loading color scheme

Únor ve znamení italské klasiky a valentýnského afrodiziakálního menu v Grund Restaurantu

Bruschetta al pomodoro Itálie – to je temperament, vášeň a výborné jídlo. Právě taková kombinace na vás čeká v měsíci únoru v originálním prostředí restaurace designového horského hotelu Grund Resort Golf&Ski v Mladých Bukách. Na tom nejlepším z italské kuchyně si můžete pochutnat v Krkonoších a nemusíte čekat na léto či jezdit do Dolomit. A protože je únor měsíc zamilovaných, čeká tu na vás i speciální valentýnské degustační menu složené ze surovin obsahujících přírodní afrodiziaka.

 

Grund Restaurant obměňuje své menu každý měsíc, a to s ohledem na sezonní potraviny, ale i kulturu a tradice. Na každého, kdo přijede v měsíci únoru do hotelové restaurace Grund Restaurant, tu tentokrát čeká výběr tradičních italských pokrmů – kompozice toho nejlepšího, co tato kuchyně nabízí. Pro začátek rozhodně neurazí antipasta - klasická Bruschetta al pomodoro, tedy křupavoučký toast s rajčaty a čerstvou bazalkou. Následuje brodo - Minestrone con i fagioli, tradiční zeleninová polévka s bílou fazolí.

Po takovém slibném úvodu již nemůžeme pochybovat o tom, co bude následovat. Ano, výborná italská pasta, vyrobená přímo v Grund Restaurantu. V našem případě se bude jednat o špagety na tři způsoby. Jednoduchost a kombinaci čerstvého koření reprezentuje nesmrtelná klasika Spaghetti aglio olio e peperonico. Plná chuť Spaghetti carbonara vynikne díky restované pancette, nezbytným žloutkům a Parmigiano Reggiano. Milovníci hovězího ragů zcela jistě neodolají Spaghetti bolognese zpestřenými červeným vínem a Parmigiano-Reggiano.

Čokoláda s jahodami Sladkou „dolce" tečkou je v tomto menu Panna cotta – smetanový desert s čerstvou vanilkou dochucený ostružinovým coulis.

Itálie na vás v Grund Restaurantu dýchne nejen z talíře, ale i z interiérů. Kompletní interiéry Grund Resort Golf&Ski vznikly totiž ve spolupráci se špičkovým italským designérským ateliérem Ferrari Pagani Tresoldi Architetti.

Symfonie pro chuťové pohárky zamilovaných
Výlet za gastronomickými zážitky si však můžete užít i o svátku zamilovaných se svou drahou polovičkou. Grund Restaurant totiž připravil i speciální valentýnské degustační menu připravené ze surovin obsahujících přírodní afrodiziaka! Pokud máte chuť zkusit vášnivou kombinaci těchto lahůdek, zde je malá pozvánka:

Na začátek si pro Vás šéfkuchař Jiří Středa připravil pošírované filátko ze sea bass neboli mořského okouna, jehož aromatické a zároveň jemné maso doprovází tartar z černých tomatů a medového melounu. Hovězí consommé podávané s jullien ze žluté mrkve a řapíkatého celeru doplňuje raviola plněná taženým hovězím žebrem. Jako hlavní chod na hosty čeká grilovaný marinovaný medailon z mléčného telátka podávaný s lanýžovým demi-glacée, domácími bramborovými chipsy a pečenou červenou řepou.

Lanýž Závěr vašeho afrodiziakálního opojení tvoří mousse au chocolat servírovaná na jahodovém tartaru s omáčkou z růžového sektu. K dokonalosti ji přivádí květy levandule a snítka máty.

Máte chuť užít si Valentýna se vším všudy? Grund Resort Golf&Ski myslí i na ty, kteří přijeli strávit v hotelu více než jeden večer. Od 13. do 15. února máte možnost využít Valentýnský balíček, který obsahuje dvě noci se snídaní pro dvě osoby, welcome drink a procedury pro pána i dámu – muži si zde užijí masáž šíje, zad a nohou, zatímco ženy ocení peeling a masku rukou a speciální medicinální pedikúru. Nepostradatelnou součástí balíčku je ono valentýnské menu pro dvě osoby, po němž vás v pokoji čeká malé překvapení. Milým zpestřením vašeho pobytu pak může být neomezený přístup do wellness zóny hotelu, kde na vás čeká bazén s protiproudem, vířivka či sauna.

Tento třídenní zážitek si můžete užít za 7350 Kč.