Loading color scheme

Grund Restaurant představuje svou tematickou nabídku na prosinec a leden

Grund Restaurant. Pokud rádi objevujete místa, kde se dobře najíte, neměli byste si nechat ujít kulinářské zážitky, které Vás čekají v restauraci krkonošského rodinného hotelu Grund Resort Golf&Ski. Ačkoliv byl otevřen teprve před rokem, stihl si vydobýt již mnoho uznání mezi místní i zahraniční klientelou. Ve zdejší kuchyni kraluje mladý šéfkuchař Jiří Středa, který tradičním českým pokrmům dodává punc originality i nadčasovosti, ovšem nezalekne se ani mezinárodních pokrmů.

Restaurant hotelu Grund Resort Golf&Ski přináší každý měsíc nabídku sezónních pokrmů, které vynikají čerstvostí, kvalitou i kulinářským zpracováním. Po velkém úspěchu podzimní nabídky vám nyní představuje delikatesy, které se budou podávat v prosinci a v lednu.

 

Grund Restaurant. Prosinec: Ryba domácí – z českých rybníků a řek
Co by to bylo za vánoční menu bez výtečného rybího masa z českých vod. Šéfkuchař Grund Restaurantu, Jiří Středa, si se svým týmem pro návštěvníky připravil opravdu lákavý výběr českých ryb.

Jako předkrm je tento měsíc servírováno Mousse z uzeného pstruha podávaný na listovém salátku s bylinkovými crostini. Z hlavních pokrmů pak na Vás čekají tři zástupci našich rybníků a řek, z nichž se každý může pyšnit originální úpravou. „Filátka z duhového pstruha jsou připravena jako závitek a plněna blanšírovaným pórkem a zeleninou, gratinovaná omáčkou mornay" popisuje první variantu Jiří Středa. Milovníci „vánoční ryby" nesmějí vynechat filé z třeboňského kapříka pečené na čerstvých bylinkách a česneku, podávané s muškátovou kaší a kmínovým máslem. Třetím adeptem na (nejen) štědrovečerní tabuli je candát, respektive bylinkový filet z něj, pečený na grilu a podávaný s omáčkou „Café de Paris", který doplňují delikátní máslové brambůrky.

Jiří Středa Leden: Ve znamení hovězích steaků z jihoamerických masných plemen
Neuspokojily vás dostatečně vánoční hody? Jste milovníci steaků? Máte už vegetariánství dost? Ať už vás honí mlsná nebo vám vyhládlo při horské túře, neměli byste propásnout lednovou nabídku toho nejlepšího ze světa jihoamerických steaků. Pokud se sem vydáte, přivítá vás pikantní hovězí tataráček podávaný na česnekové křupince doplněný konfitovaným minitomatem. Po tomto zahřívacím kole můžete vybírat z pěti druhů steaků. „Konkrétně hostům nabízíme Sirloin steak - z nízkého roštěnce, Hanger steak - z pupku,Tenderloin steak – ze svíčkové, Rump steak – z kýty či Striploin steak – z vysokého roštěnce" vyjmenovává šéfkuchař bohatou nabídku. Všechny zmíněné kusy masa přivádí k dokonalosti marinovaná zelenina, bramborové chipsy a barbecue omáčka, takže ať už si vyberete kterýkoliv, zklamat se prostě nemůžete.
Pokud tedy plánujete předvánoční, vánoční či novoroční výpravy za gurmánskými zážitky, Grund Restaurant byste rozhodně neměli vynechat. Kromě kulinářských překvapení Vás čeká i neopakovatelná atmosféra Krkonoš, výhled na Černou horu, a to vše v designovém prostředí rodinného hotelu.