Loading color scheme

Praktické vybavení kuchyně – seznam potřebných věcí

mapa-pentru-birou-monstera-jungle-africa Můžete se obejít bez moderního kávovaru, nemusíte používat toustovač nebo elektrický gril. Existují však některé předměty a spotřebiče, bez nichž není možné mluvit o funkční kuchyni. Nejedná se vůbec o luxusní vybavení nebo moderní doplňky, ale o zcela jednoduché a zdánlivě zřejmé předměty. Mezi nezbytnosti, které by měl mít každý milovník vaření, patří například vhodné krájecí prkénko nebo škrabka na zeleninu. Zdánlivě jednoduché, ale volba není vůbec zřejmá!

Skleněná krájecí prkénka – zdravá a praktická

Díky prkénku nejen chráníme desku stolu proti pořezání nebo skvrnám, ale také proti zápachu jídla, který by do něj mohl nasáknout, a také proti skvrnám, např. z červené řepy, které mohou být obtížně odstranitelné. A jaká krájecí prkénka jsou nejpraktičtější?

Každý ví, že zelenina a maso by měly být krájeny na samostatných prkénkách. Ale ne každý ví, jak důležitý je materiál, ze kterého budou prkénka vyrobena! Skleněná prkénka budou fungovat nejlépe. Ptáte se, proč? Protože na rozdíl od milovaných dřevěných prkének nepronikají do nich pachy a zbytky potravin. Jsou proto ideální na krájení masa. A navíc je mnohem snazší je pořádně umýt. Jsou také velmi odolné vůči řezům a trvanlivé, což nelze říci o plastových ani dřevěných prkénkách. Jsou také mnohem atraktivnější, často vyzdobené zajímavou grafikou. Právě proto by skleněná prkénka měla být v každé kuchyni!

pietrele-de-flori-apa-floral-alb-negru Škrabka na zeleninu – usnadňuje každodenní život

Každý zná ten pocit, když oloupe brambory a ukáže se, že z velkého, pěkného kusu zůstala malá kulička. To se stává, když používáte nůž a nemáte zkušenosti s loupáním brambor. Všechny problémy však lze vyřešit vhodnou škrabkou na zeleninu, díky níž mají slupky vždy stejnou tloušťku. Se škrabkou můžete navíc vytvářet dekorace, svíjet proužky zeleniny nebo zajímavě nakrájet zeleninu na salát a udělat z ní „tagiatelle“. Bude užitečná v každé kuchyni!

Nezbytné věci v kuchyni

Cedník, silikonové kuchyňské náčiní, jednoduchý ruční mixér, mini struhadlo na zeleninu... zde jsou další, typické, ale zároveň nezbytné kuchyňské pomůcky, které určitě usnadní každodenní vaření. Mohly by se zdát jako maličkosti, ale jsou mnohem praktičtější než každý, i ten nejmodernější kuchyňský robot! Stojí za to na ně myslet při kompletaci kuchyňského vybavení.