Loading color scheme

Jak nosit polo tričko? Vyplatí se dodržet několik základních pravidel

shutterstock1488236726 Tričko s límečkem neboli polotričko je jakousi stálicí ve světe mužské volnočasové módy. Přežilo už snad všechny módní éry a trendy a doteď platí za univerzální kousek, který by každý muž měl mít ve svém šatníku. Jak jej ale správně nosit? To už je druhá otázka, a ne každý muž si na ni dokáže správně odpovědět. Ne každá kombinace polo košile nebo polo trička je totiž slušivá a trendy.

Schovaný límeček
Pokud chcete polo trička unosit také v zimě a přes ně si vzít svetr, vězte, že je třeba dodržet alespoň jedno zásadní pravidlo. Je třeba si vždy dávat pozor, abyste neměli límeček vystrčený ven, je nutné nechat jej schovaný uvnitř svetru. Platí to vždy, takže podle toho volte i vhodný střih svetru.

Co k tomu?
Polo tričko má svá pravidla také v kombinacích s kalhotami. Zapomeňte na přežitý model s džínami. Daleko lepší je zvolit kalhoty z lehčích materiálů, ohrnuté nad kotníky. K tomu obujte volnočasové tenisky a samozřejmě nezapomeňte na kotníkové ponožky ve vhodné barvě. Na nošení se nabízí kraťasy, ale pamatujte na stejné pravidlo – žádná džínovina, raději lehká a vzdušná látka.

Knoflíky nechte zapnuté
Někteří muži mají tendenci si knoflíky rozepínat, asi s vidinou toho, že budou působit uvolněněji a více trendy. Není tomu tak. Límeček nijak neupravujte a knoflíky také zbytečně nerozepínejte. Maximum je jeden rozepnutý knoflíček, ale úplně nejlepší je, pokud všechny zůstanou pěkně zapnuté.

Správný výběr velikosti
Jak vybrat správnou velikost? Polo tričko musí sednout dokonale. Dejte si pozor na jeho délku. Pokud jej nenosíte zastrčené do kalhot, mělo by končit přesně na vašich bocích. Rukávy by měly končit asi v polovině bicepsů a tričko by vám mělo všude jinde sedět tak akorát. Ne příliš těsné, ale ani volné. Pokud je to možné, noste jej zastrčené v kalhotách – je ale potřeba mít na to postavu.

Zdroj obrázku: Alexander Image / Shutterstock.com