Loading color scheme

Ložnice podle feng šuej aneb zařiďte si oázu klidu

shutterstock1134967973 Ložnice je nejdůležitější místností v domě. Trávíte zde svůj odpočinkový čas, proto by měla být přizpůsobena, abyste zde měli opravdový Relax. K tomu vám pomůže zařízení dle filozofie feng šuej. Zde přinášíme pár tipů, jak na to.

Postel
Postel nesmí být nikdy ve stejné linii jako je otevírání dveří, a také by nohy postele neměly směřovat právě ke dveřím, simulovalo by to polohu v rakvi. Čelo postele by mělo být u zdi, přičemž další tři strany by měly mít kolem sebe volný prostor. Hlavně pozor! Jestli máte ložnici vedle koupelny, nikdy neumisťujte čelo postele ze zdi, která sousedí s toaletou. Také pozor na to, co pod postelí skladujete. Všechny tyto věci vás ovlivňují a mohou vytvářet podvědomé bloky ve vaší hlavě. Nejvhodnější jsou tak postele bez úložného prostoru.

Feng šuej barvy do ložnice
V tomto ohledu máte poněkud volnou ruku – barvy můžete volit podle svých potřeb. Pokud chcete v ložnici vášeň, nebojte se červené barvy, nicméně se zaměřte pouze na jednu stěnu. Vnímejte, jaké barvy vás ovlivňují, a dle toho volte. Například žlutá barva značí práci a peníze. Pokud chcete tedy být úspěšní, volte tuhle variantu.

Ostatní by měly být vymalovány neutrálními světlými barvami, nejlepší je samozřejmě bílá, která opticky vaši ložnici prosvětlí a zvětší. Skvělou volbou je také velké zrcadlo, které umístíte naproti okna. Bude odrážet sluneční svit, a vaše ložnice tak bude plná přírodního světla, které potřebujete pro navození dobré nálady.

Elektronika
Jak je všeobecně známo, elektronika do ložnice prostě nepatří – a má to svůj pochopitelný důvod. Každé elektronické zařízení může narušovat váš spánek, pokud tedy máte problémy s usínáním, začněte úklidem všeho, co vyzařuje modré světlo. Takže dle feng šuej je vhodné namísto těchto věcí do ložnice pořídit klasický budík a zajímavou knihu. Tak se zabavíte bez telefonu i televize. K tomu si večer připravte oblíbený čaj, nejlépe meduňku či kozlík na usínání, a vaše noc bude poklidná a příjemná.

Oddělte svůj pracovní život
Do ložnice nikdy, ale opravdu nikdy neberte svou práci. Takže namísto pracovního stolku zde umístěte krásný toaletní stolík. Každá žena se totiž ráda rozmazluje. A když ráno vstanete a hned naproti postele uvidíte uklizený toaletní stolík s kosmetikou, ráda si zde sednete. A hned tak nastartujete ráno příjemným pocitem, když uvidíte, jak vám to sluší. Pokud opravdu jinde nemáte prostor pro umístění pracovního stolku, snažte se toto místo alespoň oddělit závěsem či paravánem.

Živé květiny
Zelená barva dodá vaší ložnici živou energii. A té nejlépe dosáhnete samozřejmě s živými rostlinami. Vezměte akorát v potaz osvětlení, teplo a vlhkost ve vaší ložnici a vyberte rostliny, jímž se zde bude dařit. Zároveň vám navodí regenerační energii

Jak máte zařízenou svou ložnici vy?

Zdroj obrázku: ImageFlow / Shutterstock.com