Loading color scheme

Udržitelné nákupy na Floře jsou in

obr Téma udržitelnosti neustále nabírá na významu. A všichni můžeme přispět svou troškou do mlýna, například volbou nákupů. Atrium Flora si pro své zákazníky připravilo měsíční výstavu udržitelných nákupů, která vám přiblíží možnosti udržitelného nakupování.

Udržitelnost se pomalu, ale jistě dostává do povědomí každého z nás. Možnosti naší planety nejsou neomezené, a je tedy nutné hledat alternativy, které zajistí další bezproblémové fungování naší společnosti. Každý může přispět, obchodní centrum Atrium Flora si proto pro své zákazníky připravilo program vztahující se právě k udržitelnosti v oblasti nákupů. Od 16. 8. do 15. 9. 2021 se na Floře můžete dozvědět více, a podílet se tak na lepších vyhlídkách pro přírodu.

1-obr V prostorách Atria Flora se budete moci seznámit s aktivitami, které provozuje samotné centrum. Jedná se například o umístění úlů na střeše budovy, aby včely mohly opylovat okolní stromy a květiny. Elektřina je využívána jen tam, kde je potřeba, a velké množství je jí také získáváno pomocí solárních panelů ze slunečního záření. Obchodní centrum dále zachytává dešťovou vodu, kterou využívá na zalévání zeleně a splachování. A třídění odpadu je dnes již zcela běžná věc v téměř každé domácnosti.

Do akce věnované udržitelnému nakupování se zapojilo mnoho prodejců, kteří dlouhodobě nabízejí udržitelnou módu, bio potraviny nebo kosmetiku. V pasáži se dozvíte, jak udržitelnost vypadá v podobě konkrétních produktů. Souběžně bude také možné zapojit se mezi 25. 8. a 3. 9. do akce Nákupy s chutí – pokud v některý z těchto dnů nakoupíte na Floře v minimální hodnotě 500 Kč, můžete si u hostesek vyzvednout dárek v podobě květináčku se semínky bylinek, které si můžete sami zasadit. Automaticky také budete zařazeni do soutěže od hlavního partnera akce Tescomy.

A pokud zrovna nic nepotřebujete nakoupit, i tak se zastavte alespoň pro inspiraci a přispějte tak k zachování zeleně. Atrium Flora totiž z celého období, po které akce trvá, vypočte průměrnou denní návštěvnost a za každého návštěvníka daruje 3 koruny na výsadbu stromů. Tedy pouhá návštěva obchodního centra bez nákupu, klidně opakovaná, podpoří nárůst množství zeleně, kterou doslova potřebujeme k životu. A neexistuje snadnější způsob, jak toho být součástí.

Informace o aktivitách Atria Flora i konkrétních prodejcích sledujte na webu www.atrium-flora.cz.