Loading color scheme

Dezinfekce rukou na prvním místě: Dezinfekční gely nebo tekutá mýdla a voda? Zásady správného mytí rukou.

GDSNN500ML-X2-bez-parfemace Koronavirus je nejčastěji skloňované slovo posledních dní, v době pandemie přichází na řadu i mnoho hygienických opatření, včetně správného mytí rukou. Dezinfekční gely na ruce poslouží pokaždé, když není možnost tekoucí vody, základním pravidlem je však pravidelné mytí rukou tradičními tuhými/tekutými mýdly, které dokáží usmrtit i COVID-19 a společně s tekutou vodou odstranit veškeré bakterie z povrchu rukou.

„Dezinfekční gely na ruce mají opodstatnění všude tam, kde není možnost umýt si ruce mýdlem a vodou. Účinně zabíjejí bakterie, které však zůstávají na povrchu rukou. Dezinfekční gely pro svůj vysoký obsah alkoholu navíc vysušují pokožku. Klasická marseillská mýdla, v lepším případě tekutá, jsou stejně účinným zabijákem bakterií i koronaviru s tím rozdílem, že díky svému základu s vysokým obsahem tuku, tvořenému z 80% olivovým olejem z pokrutin a z 20% zmýdelněným kokosovým olejem, pokožku nevysušují. Neporušují přirozenou hydrolipidní vrstvu pokožky a veškeré nečistoty spláchne z povrchu rukou čistá voda. Neměli bychom však zapomínat, že správné mytí rukou trvá alespoň 30 vteřin,“ dodává marketingová ředitelka Théophile Berthon, značky, která vyrábí tradiční marseillské mýdlo.

Théophile Berthon: Savon Noir Neparfémované přírodní tekuté mýdlo pro obličej a tělo s olivovým olejem

Hypoalergenní, neparfémované mýdlo pro citlivou pleť SAVON NOIR je vyživující tekuté mýdlo, které díky svému základu s vysokým obsahem tuku, tvořenému z 80 % olivovým olejem z pokrutin a z 20 % zmýdelněným kokosovým olejem, dodá pokožce všechny potřebné vitamíny a přirozený vzhled.

Olivový olej z pokrutin se získává z kůry stromu, zbytků dužiny a z olivových pecek. Jeho přirozené vlastnosti napomáhají k odstranění nečistot, zjemnění, zklidnění a vyživení pokožky.
Vyrábí se autentickou metodou zmýdelnění 80% olivového oleje a 20% kokosového oleje se pomalu vaří v kaldounu za určité teploty. Nyní marseillské mýdlo vyrabí už jen několik výrobců ve Francii. Majitele značky Theophile Berthon přišli s nápadem obnovit tradici. Tekuté mýdlo vyrábějí také tradiční metodou s tím, že během výroby se přidává navíc jíl, díky kterému dosáhnou tekuté konzistence.

  • Je zcela multifunkční: na obličej, na tělo, ruce, na praní...
  • Nevysušuje pokožku: neporušuje přirozenou hydrolipidní vrstvu pokožky
  • Hypoalergenní
  • 100% odbouratelné