Loading color scheme

Odstáté uši jsou roztomilé jen do určitého věku. Zbavte se jich na FORMÉ clinic

otoplastika

Odstáté uši nebo odchylky v jejich tvaru a velikosti nejsou ničím, co by člověka fyzicky omezovalo, ale psychiku mohou zatěžovat ve velké míře. Malé dítě s odstátýma ušima může působit roztomile, ale později už to nejspíš samo bude vnímat jako velký handicap. V případě žen je tento nežádoucí jev ještě méně akceptovatelný. Tato poměrně běžná kosmetická vada přitom patří k těm, jež lze velmi snadno odstranit. Chirurgický zákrok, odborně nazývaný otoplastika, provádí zkušený tým odborníků na klinice plastické a estetické chirurgie FORMÉ clinic v Praze jak u dospělých, tak u dětí.

Zákrok je vhodný pro ženy i muže, jimž příroda nadělila odstáté uši nebo nepěkný tvar či velikost ušního boltce. Na FORMÉ clinic přicházejí také klienti, kteří mají uši zdeformované například následkem úrazu. U nezletilých je operaci uší možné uskutečnit od šesti let věku s nezbytným souhlasem rodičů.

Zákrok se provádí v místním znecitlivění. „V případě dětí přistupujeme k analgosedaci, která malého pacienta zklidní a potlačí jeho obavy z bolesti a neznámého prostředí. Nejprve na zadní straně ucha vedeme řez, poté po uvolnění kůže vymodelujeme chrupavku a nakonec přitáhneme několika stehy ušní boltce k hlavě,“ popisuje zákrok primář kliniky MUDr. Petr Jan Vašek, specialista na hlavu a krk. Výsledkem budou uši v požadovaném tvaru i postavení.

Hospitalizace není nutná. Po zákroku jste propuštěni domů. Následující den vás čeká první kontrola, během níž dojde k vyčištění rány a nasazení kompresní čelenky. Pokud vykonáváte fyzicky nenáročné zaměstnání, můžete se do práce vrátit přibližně za 3 dny. V opačném případě počítejte s pracovní neschopností v délce až 10 dnů.