Loading color scheme

Zrodil se nový sport. Fitness.

{phocagallery view=category|categoryid=502|imageid=1427|float=left}Máte rádi fitness, ale pouhé zvedání činek či běh na běžícím pásu v posilovně vás nudí?? Individuální sporty, kde se nemůžete poměřit se spoluhráči, nejsou nic pro vás? Rádi zkoušíte nové věci? Pak zbystřete, do Čech se valí nový sport. Klasické fitness totiž dostalo úplně nový spád díky fúzi s dalšími sporty a vytvoření nových pravidel.

Pojďte vyzkoušet fitness jako sport – se vším, o čem sport je – týmový duch, přátelé, zábava, soutěživost, motivace, posunování vlastních výkonů... Přesně tuto filozofii vyznává program CrossFit.

Tento intenzivní cvičební a soutěžní program se stal během krátké doby fenoménem v USA a západní Evropě, během chvilky propadlo tisíce milovníků aktivního pohybu, pro něž se CrossFit stal novou filozofií.

Co je CrossFit

„CrossFit je silový a kondiční tréninkový program navržený tak, aby pomohl každému získat lepší kondici a být celkově fit. CrossFit se dá zjednodušeně popsat jako neustále se obměňující jednoduché, funkční pohyby, které jsou cvičeny s vysokou intenzitou. Propojuje základní prvky gymnastiky, atletiky a silového tréninku – při CrossFitu děláte sedy lehy, kliky či skáčete přes švihadlo. Trénink je velice účinný a hlavně zábavný, protože jste součástí komunity lidí, které znáte, takže společně zažijete spoustu legrace a můžete vzájemně poměřovat své síly," říká Jana Kovalovská, zástupce značky Reebok, která sdílí spolu s CrossFit programem tutéž filozofii.

CrossFit totiž nejenom zpevňuje tělo, ale zároveň pozitivně působí na celkovou kondici, která se rychle zlepšuje. Zároveň parádně celé tělo tvarujete, protože cvičení působí rovnoměrně na všechny svalové skupiny.

CrossFit je vhodný pro muže i ženy, začátečníky i pokročilé - intenzitu cvičení si každý volí sám. Program se dá univerzálně odstupňovat podle obtížnosti a je tudíž skvěle použitelný pro každého odhodlaného jedince bez ohledu na dosavadní zkušenost.

„Cvičit lze individuálně, ale to, co co kromě funkčnosti dodává CrossFitu ten pravý náboj, je právě možnost soutěžit. To znamená měřit si u předem daných sestav čas se svými kamarády či soupeři," dodává Jana Kovalovská z Reebok.

CrossFit můžete trénovat kdekoliv - doma, v garáži, v parku, ve škole – často se ale cvičí ve specializovaných tělocvičnách, kterým se říká CrossFit Boxy. Účastníci programu každý den absolvují „trénink dne" – WOD (Workout of the Day) a svoje výsledky si zapisují v tělocvičně na tabuli. WOD jim tak poskytuje jedinečnou možnost soutěžit, měřit svoje pokroky, podělit se se zkušenostmi a zlepšovat svoje výkony.

Kde si CrossFit vyzkoušet

A právě Reebok jako první v České republice přináší možnost vyzkoušet si CrossFit v rámci velké zábavné akce a přiblížit jej tak široké veřejnosti. V druhé polovině dubna si totiž CrossFit budou moci všichni zájemci prohlédnout či přímo vyzkoušet na dvou místech v Praze v rámci Reebok CrossFit Drob Box Tour. Speciální zónu s profi vybavením, trenéry a odborníky v CrossFitu může navštívit každý v Praze 19. a 20. 4. na Václavském náměstí a 21. a 22. 4. ve Freestyle parku Modřany.

{phocagallery view=category|categoryid=502|limitstart=0|limitcount=0}