Loading color scheme

Henri Lloyd v butiku Quality Fashion Point v Pánské pasáži

{phocagallery view=category|categoryid=215|imageid=674|float=left}Butik Quality Fashion Point v Pánské Pasáži nabízí luxusní, tradicí prověřené oblečení anglické značky Henri Lloyd. Kromě specializovaného oblečení na jachting a golf nabízí i stylové svetry, pánská trička polo či zimní bundy.

Příběh značky Henri Lloyd sahá až do Británie šedesátých let. Henri Lloyd, původně Henri Strzelecki byl vojákem polské armády. V roce 1946 získal za své válečné činy dokonce polskou i britskou vojenskou medaili. Usadil se v Manchestru a začal studovat textilní design. V roce 1963 založil Henri Lloyd Limited a začal produkovat první oblečení využívající speciální materiály, jako byl tehdy používaný "Bri-Nylon", později také Gore-Tex. Již od začátku se společnost Henri Lloyd profilovala jako specialista na oblečení pro milovníky jachtingu a golfu. Značku Henri Lloyd nosil například Sir Francis Chichester, když jako první muž obeplul v roce 1966 zeměkouli nebo Sir Ranulph Fiennes, který vedl v roce 1979 expedici Transglobe – první cestu kolem světa přes severní a jižní pól.

V polovině devadesátých let zaznamenala značka Henri Lloyd velký úspěch. Za kolekci Massima Goggiho Henri Lloyd Black Label inspirovanou italským sportovním oblečením byla značka Henri Lloyd oceněna jako nejlepší módní značka roku 1997 ve Velké Británii. Svou prestiž znovu potvrdila v roce 2009, kdy Henri Lloyd podepsal spolupráci s oficiálním týmem Formule 1.

Dnes jsou butiky značky Henri Lloyd kromě Británie a dalších částí Evropy i v Austrálii, na Středním Východě a prodávají módní kolekce pro ženy i muže.

{phocagallery view=category|categoryid=215|limitstart=0|limitcount=0}