Loading color scheme

Přizpůsobte nové obroučky oblečení a dejte vyniknout svému stylu

3-shutterstock1826745344 Na první pohled se vůbec nemusí zdát, jak obtížné je vybrat si nové brýle. Ovšem ti, kteří je nosí, o tom jistě ví. Proto se hodí tipy, které vám pomohou při rozhodování, které obroučky budou ty pravé. Stačí se přizpůsobit svému stylu a dát všem vědět, kým jste.

Výběr nových brýlí
Dioptrické brýle jsou pro mnoho z nás nezbytností, bez které si nelze představit den. Brýle však nemusí být pouze nutností, udělejte z nich skvělý módní doplněk. Nejdůležitější je vybírat z modelů, které vám sednou a budou pohodlné. Řídit se musíte hlavně předpisem od lékaře, ovšem pořád se nabízí spousta parametrů, které musíte zvážit sami.

Dopřejte si při výběru dostatek času, abyste našli to pravé. Přeci se jen o poměrně velkou investici a brýle by měli vydržet několik let. Nezapomínejte však na to, že je třeba je jednou za čas vyměnit. Může se totiž změnit váš zrak, případně se však obroučky a čočky pravidelným nošením opotřebovávají. Pro zdraví nejen očí je však nutné, aby brýle skvěle sedly a plnily svou funkci. Proto výběr nového modelu neodkládejte.

Vyzkoušejte minimalismus
Minimalistický styl oblékání je poměrně oblíbený. Jestliže se tedy váš šatník skládá hlavně z jednoduchých kousků v základních barvách, pak vybírejte z minimalistických modelů dioptrických brýlí. Rozhodně to neznamená, že budou nudné. V tomto provedení najdete rozličné modely, takže si rozhodně vyberete. Hodí se také řídit podle toho, jaký máte tvar obličeje, či třeba barvu očí a vlasů. Tak totiž můžete brýle zkombinovat a získat zajímavý výsledek.

Oblíbenou volbou jsou výrazné obroučky. Neutrální jsou černé a hnědé odstíny, které můžete nosit vždycky. Ovšem nebojte se ani vzorů, na brýlích často najdeme želvovinový či espresso odstín. Jestliže chcete naopak rozbít neutrální styl oblékání, můžete sáhnout po jednobarevných brýlích ve výrazném odstínu. Skvělé modely nabízí eyerim collection.

Boho styl
Boho styl v podstatě nelze univerzálně definovat, i přesto však víme, co si pod ním představit. Kombinuje v sobě něžnost a romantiku a podtrhuje ženskost. Najdeme v něm tedy mnoho prvků. Jestliže se vám tento styl líbí, můžete s ním skvěle sladit brýle. Dobře budou vypadat slabé obroučky, ideálně v kovovém provedení.

Ty se navíc hodí i k minimalistickému stylu oblékání, takže je spárujete s čímkoliv. Působivé jsou kulaté obroučky či kočičí oči, které rozhodně upoutají pozornost. I zde můžete vybírat z různých vzorů a barev. Nemůžete vybrat špatně. Sáhněte proto po tom, co se vám nejvíce líbí a vystihuje vás. Navíc vše můžete doplnit módními doplňky jako jsou šperky či kabelka. Snadno tak sladíte vše do jednotného stylu.

Pohodlnost jako priorita
Pro někoho dioptrické brýle nejsou hlavním doplňkem a očekává od nich hlavně praktičnost a pohodlí. V takovém případě se hodí vybírat spíše z klasických obrouček. Neutrální hranaté či kulaté tvary nevychází z módy a vždycky budou trendy. Můžete si je přitom vzít ke sportovnímu oblečení, ale třeba i do práce. Díky své neutrálnosti se hodí ke všemu.

Hodí se neutrální barvy jako je černá a hnědá. Pokud však toužíte po něčem rafinovanějším, sáhněte po zajímavějších obroučkách. Mohou v sobě kombinovat různé materiály, skvěle vypadá také nenápadná kombinace barev, kdy je vnitřní část obrouček jinak barevná a utváří tak jedinečný kontrast.

Ať už se rozhodujete mezi jakýmikoliv styly, vždy by mělo být nejdůležitější, abyste se v brýlích cítili dobře. To platí hlavně pro jejich provedení a velikost, ovšem váš pocit jistě ovlivní i jejich design. Nespěchejte proto na sebe při výběru a podívejte se po různých modelech. Díky tomu najdete to, co vám nejlépe sedí ke svému stylu a brýle se tak stanou součástí vaší osobnosti, nikoliv pouze nutným doplňkem.

Zdroj obrázku 1: sun ok / Shutterstock.com
Zdroj obrázku 2: GaudiLab / Shutterstock.com
Zdroj obrázku 3: fizkes / Shutterstock.com