Loading color scheme

Lentiamo inspirace: 5 brýlových trendů pro rok 2021

LentiamoMissoni3199Kc Světové veletrhy eye-wear se sice ani letos nekonají, ale podle novinek designérů, názorů módních influencerů i prodejů v optice a na e-shopu Lentiamo je o trendech v dioptrických brýlích celkem jasno. Dobrá zpráva je, že si v roce 2021 svůj trendy módní doplněk vybere každý. Dokonce i ti, kdo žádnou vadu zraku nemají.

Best-seller: Brýle s kovovými obroučkami
Velkým hitem jsou subtilní obroučky z tenkého kovu, nejčastěji v barvách gold a rose gold. Designéři je nabízejí v mnoha tvarech od kulatých přes cat-eye až po geometrické, aby si vybral každý typ obličeje.

Nově v trendech: Transparentní brýle s trochou pudru
Jedním z brýlových trendů, kterému bude letos těžké odolat, jsou transparentní brýle. A už nejsou pouze čiré, ale stále častěji zabarvené do tělových, pudrově růžových nebo béžových odstínů.

LentiamoMarcJacobs3719Kc Nepřehlédnutelné: oversize, geometrické
Stejně jako u slunečních brýlí, i dioptrické brýle budou letos v kurzu hodně výrazné, v neobvyklých tvarech a barvách. Oversize brýle se prodávají v trendy cat-eye tvaru, výrazných barvách nebo se širokými obroučkami. V geometrických tvarech letos bodují šestiúhelníky a osmiúhelníky, které jsou nejčastěji k vidění ve zlaté, stříbrné nebo černé barvě obrouček.

Variace na trend: Želví vzor v barvách
Želví vzor, který se původně objevoval v klasické hnědo-černé kombinaci, se nově hlásí k barevnějším odstínům, a tím vychází vstříc všem barevným typům.

Počítačové: Funkční brýle a módní doplněk zároveň
Brýle nemusí být nutně dioptrické. Díky počítačovým brýlím můžete vyjádřit svůj styl a zároveň chránit své oči před modrým světlem z počítačových obrazovek. A aktuální trendy samozřejmě platí i tady. Čočky blokující modré světlo si navíc můžete na Lentiamo.cz nechat zasadit do vámi vybraných obrouček včetně těch výše zmíněných.