Loading color scheme

Něžné šperky Adély Pečlové okouzlují v Čechách i ve světě

nahrdelnik-1990-CZK Česká šperkařka Adéla Pečlová je designérkou a architektkou v jedné osobě. Při studiích architektury absolvovala stáž v ateliéru K.V.O. pod vedením Evy Eisler a následně založila vlastní šperkařskou značku. Její produkty jsou něžné, hravé a přesto minimalistické, signifikantní je pro ni práce se skleněnými kuličkami. Šperky vnímá nejen jako ozdoby, ale též jako osobní podpis každého, kdo je nosí. Se svou tvorbou pronikla i do zahraničí, minulý měsíc se prezentovala na mezinárodní výstavě současného šperku v portugalském Portu. Produkty Adély Pečlové jsou aktuálně k zhlédnutí i zakoupení v Kvartýr shop&studio na adrese U Vodárny 4 na Vinohradech.



Adéla Pečlová miluje své řemeslo a touží se v něm neustále zdokonalovat. Přesto, že si její šperky oblíbily zákaznice v Čechách i v zahraničí, ona sama neusnula na vavřínech a dále se rozvíjí studiem na střední zlatnické škole. Prioritou je pro ni výběr kvalitních materiálů a dokonalé řemeslné zpracování. Oblíbila se hlavně práci se sklem. „Šperky vnímám jako drobnou architekturu. Jsou velmi blízko tělu a pojí se s nimi vzpomínky a příběhy. Stávají se symboly sdílených citů, významných životních událostí a dotvářejí osobnost toho, kdo si je nechá vstoupit do života,“ popisuje svou vášeň designérka a architektka Adéla Pečlová.

Původně pracovala s klasickými korálky, které ji provázely životem již od dětství. Postupně se však propracovala ke skleněným kuličkám. Typické pro ni je také používání magnetického zapínání, které vzniklo z hledání jednoduché funkčnosti a krásy technicistního světa stavebních materiálů. „Šperky, které vytvářím, jsou kouskem mě samotné, mého snu. Věnuji jim svou veškerou pozornost, zručnost a péči.  Materiál rovnám a ohýbám, řežu ho a natahuji. Mé ruce si ho podmaňují, tvarují a dávají mu směr. Krása potřebuje svůj čas,“ doplňuje česká designérka.