Loading color scheme

Montblanc představuje jedinečnou kolekci šperků, hodinek a psacích potřeb

{phocagallery view=category|categoryid=439|imageid=1312|float=left}Skutečná ikona 20. století, Grace Kelly, jedna z nejkrásnějších hereček Hollywoodu a pozdější monacká kněžna, se zapsala do historie stylem natolik dokonalým, že inspiruje módní znalce už déle než padesát let. Vzorem pro novou sofistikovanou kolekci dámských šperků, náramkových hodinek a psacích potřeb Montblanc byla kromě její evidentní fyzické krásy především její přirozená elegance, prolínající se veškerou její činností a celým jejím životem.

Osobní šarm, který ji dovedl k Oscarem oceněnému hereckému výkonu, neúnavné charitativní práci, oddané péči o rodinu i celoživotní podpoře začínajících uměleckých talentů, její preciznost a styl se nyní zrcadlí v nádherné kolekci luxusních ručně zpracovaných šperků, hodinek a psacích potřeb.

Kolekce Montblanc Princezna Grace je ta nejsofistikovanější kolekce, jaká kdy byla v dílnách Montblanc zhotovena. Každý detail je zpracován tak, aby byl hoden reprezentovat stylovou dokonalost, životní rovnováhou a hodnoty, kterými se vyznačovala princezna Grace.

Ústředním motivem všech produktových linií je květ růže, ztělesnění ženskosti, symbol romantiky, vášně a krásy a nejoblíbenější květina princezny Grace. Konkrétně si touto kolekcí připomínáme odrůdu růže Grace de Monaco, která byla vyšlechtěna v roce 1956 pro příležitost královské svatby knížete Rainiera III. s Grace Kelly a kterou sama Grace označila za nejkrásnější svatební dar.

ŠPERKY

Výjimečná kolekce šperků Montblanc Princezna Grace je ztělesněním ženskosti, romantiky a sofistikované krásy. Jemnost a velkolepost se tu snoubí s nadčasovou krásou růžových safírů a diamantů s kapkovitým výbrusem evokujícím tvar okvětních lístků růže.

Šperky, které byly nepostradatelným doplňkem princezny Grace, jsou zhotoveny ve dvou liních – kromě kolekce náhrdelníků, náramků, náušnic a prstenů inspirované životem Grace coby stylové ikony své doby, vznikla také exkluzivní kolekce Haute Joaillerie (set náhrdelníku, náramku a náušnic) inspirovaná Grace aristokratkou.

PSACÍ POTŘEBY

Psací potřeby speciální edice, která zahrnuje plnicí pero (18 980 Kč), kuličkové pero (13 800 Kč) a roller (15 900 Kč), jsou vyrobeny z prvotřídní lakované pryskyřice v barvě královského purpuru připomínající aristokratický původ této luxusní kolekce. Krásu pryskyřice umocňuje zlato v barvě champagne a růžový topaz na klipu. Kroužek klipu je vždy vykrojený do tvaru písmem V po vzoru černých sametových šatů z proslavené fotografie Grace Kelly. Hrot plnicího pera z 18karátového zlata ozvláštňuje otvor ve tvaru srdce, vršek víčka zdobí hvězda Montblanc vyvedená v perleti.

Ve vybraných buticích budou k dostání také dvě limitované edice:

Luxusní pero z ryzího zlata v barvě champagne bylo vyrobeno v edici čítající pouhé 3 kusy, které odkazují na tři děti princezny Grace.

Lakované pero v něžně růžovém odstínu s jemným gravírováním monogramu monacké kněžny Grace bude dostupné v celkovém počtu 29 kusů, které jsou připomínkou roku 1929, kdy se Grace Kelly narodila.

HODINKY

Oslňující kolekce dámských náramkových hodinek je poctou eleganci a kráse Grace Kelly. Kolekce zahrnuje unikátní šperkové hodinky, vyvedené ve zlatě bohatě osázeném diamanty, limitovanou edici modelů z červeného zlata (273 000 Kč) zdobených diamanty a růžovými safíry i modely z ušlechtilé leštěné oceli určené ke každodennímu nošení (59 700 Kč, model s diamantovou lunetou 127 500 Kč), které jsou dekorovány růžovými safíry a diamanty.

Modely zaujmou již na první pohled tvarem pouzdra o průměru 34 mm, který kontrastuje s elipsovitou lunetou. Spodní část pouzdra je ergonomicky zaoblená, rohy jsou svedené mírně dolů, aby hodinky příjemně padly na ruku. Zadní stranu pouzdra zdobí gravírovaný monogram Princezny Grace.

Exkluzivní kolekce Grace Kelly bude k dostání v butiku Montblanc a u autorizovaných prodejců od března 2012.

{phocagallery view=category|categoryid=439|limitstart=0|limitcount=0}