Loading color scheme

Svoboda vyjádřená 3D tiskem

{phocagallery view=category|categoryid=1839|imageid=6039|float=left}V Salonu Petra Měchurová to v těchto dnech žilo! Po celou dobu Designbloku si tam kdokoli mohl přijít navrhnout svůj osobní šperk. Petra Měchurová ve spojení s Olo Křížovou představily 3D tisk v módě!

Salon Petra Měchurová pro letošní ročník Designbloku vytvořil nejenom zajímavou instalaci #HEARTISSUE, ale také přímo v praxi představil technologii 3D tisku. Na workshopu s Olo Křížovou, kreativní ředitelkou CZECH FASHION COUNCIL, byla představena limitovaná edice vlasových doplňků vytvořených novou technologií 3D tisku. Na návrzích se podílela jak Petra Měchurová, tak Olo Křížová, Iva Burkertová tvořící pod značkou ODIVI, Jakub Strach z VR/NOBODY a Pavel Lukšan z Elements Group. Technologické vedení projektu měl na starosti Adam Jech z Makerslab.

Nejen instalace #HEARTISSUE, ale i samotný 3D tisk, byl postaven na tématu svoboda srdce. Čelenky, které si do salonu kdokoli mohl přijít vytvořit, se stali jakýmsi komunikačním kanálem skrze který mohli lidé vyjádřit své emoce. Pro většinu návštěvníků to nebylo až tak jednoduché, jak přiznala i Petra Měchurová: „První co mě napadlo, byly samozřejmě děti, ale když se máte podívat hlouběji do srdce a uvědomit si své srdcovky, chce to chvíli čas. A když si je uvědomíte, perete se s myšlenkou, jestli vlastně chcete, aby to ostatní věděli.“ I o tom byl Designblok v Salonu Petra Měchurová - o možnosti nahlédnout do srdcí ostatních osobností a poznat druhé.

Na instalaci #HEARTISSUE bylo použito 13 000 3M post-itů, z toho 3240 jich bylo popsáno. Spotřebovalo se 114 metrů filamentu neboli vlákna, ze kterého se pomocí 3D tiskárny vytisklo celkem 52 čelenek. A skrze 6 iStyle tabletů k lidem proudily srdcové záležitosti známých osobností a celého týmu Salonu Petra Měchurová.

{phocagallery view=category|categoryid=1839|limitstart=0|limitcount=0|float=left}