Loading color scheme

Prague Fashion Weekend 2011: špičková, inspirativní móda přivedla do Pařížské tisíce návštěvníků

{phocagallery view=category|categoryid=198|imageid=625|float=left}Prague Fashion Weekend 2011 představil ty nejlepší kolekce z dílen českých i zahraničních návrhářů a butiků. Do Pařížské ulice v centru Prahy o víkendu 24. a 25. září přivedl téměř 17 tisíc návštěvníků. Každá modelka během dvou dnů na unikátním přehlídkovém molu, jednom z nejdelších ve střední Evropě, ušla přibližně 5,5 km a 35-40x se převlékla. (Pro srovnání, modelové se v zákulisí přehlídek převlékli jen maximálně 8x). Zajímavá jsou i další čísla: k vidění bylo cca 1000 párů bot, nejvyšší podpatek měřil 20 cm, nejvyšší modelka pak 1,89 cm...

K vrcholným okamžikům letošního Prague Fashion Weekendu patřila sobotní hvězdná Gala Fashion Show francouzské značky NINA RICCI by Obsession s topmodelkou Hanou Soukupovou na přehlídkovém molu. Hanu Soukupovou do Prahy přivezla minerální voda Mattoni. Velký zájem vzbudila také sobotní prezentace značky Bvlgari spojená s after-party v restaurantu Bílkova 13.

{phocagallery view=category|categoryid=198|imageid=626|float=right}Svůj prostor v unikátní módní aréně, v rámci druhého ročníku prestižní soutěže New Fresh Style, dostali i mladí talentovaní designéři. Letos se o účast ve finále ucházelo více než třicet návrhářů z České republiky i Slovenska. Vítězka soutěže návrhářka Viktoria Vittori získala 100 000 Kč od Mastercard Elite Program na realizaci nové kolekce, pronájem auta Lancia Ypsilon na dobu tří měsíců a tři noci se snídaní v hotelu Kempinski Budapest. Součástí cen pro vítězku byla také pozoruhodná kniha Nejvlivnější světoví módní návrháři věnovaná nakladatelstvím Mladá fronta, mediálním partnerem Prague Fashion Weekendu. Tato novinka na českém knižním trhu byla přímo na molu symbolicky pokřtěna. Práce mladých talentů v soutěži New Fresh Style hodnotila odborná porota složená ze zkušených módních tvůrců Pavla Ivančice a Liběny Rochové, šéfredaktorky Marie Claire Lenky Fabiánové, majitele agentury Czechoslovak models Václava Dejčmara, fotografa Roberta Vana, scénografky a výtvarnice Lucie Loosové. Vítězka New Fresh Style se představila i na závěrečné nedělní garden party v Kempinski Hotel Prague.

Koncept Prague Fashion Weekendu 2011 „Fashion has a future" byl dílem Jana Kňourka. Originální invencí proslulý fashion choreograf a režisér, ve spolupráci s designérem Oscarem Charpentierem, připravil také modely pro velkolepou opening show. Akci moderovala zpěvačka a hudebnice Klára Vytisková, o stylový hudební doprovod se postaral DJ Lumír.