Loading color scheme

PLOVE oslaví léto limitovanou kolekcí plavek posázených krystaly Preciosa

PLOVExPRECIOSAyellowcorset Radost z pohybu, jeho dynamika, ale i luxusní chvilky u bazénu. V takových liniích se nese exkluzivní mini kolekce plavek PLOVE X Preciosa. Ta vykrystalizovala z předchozí spolupráce těchto ryze českých značek na kampani Unstoppable. Kromě ní připravila designérka a zakladatelka PLOVE Pavlína Miklasová pro léto 2021 další plavkové novinky rozšiřující její stálé portfolio.

Spoluprací módní značky PLOVE a společnosti Preciosa odstartovala v listopadu 2020 kampaň Unstoppable oslavující pohyb a jeho dynamiku. Speciálně pro ni vytvořila designérka a zakladatelka Pavlína Miklasová tři exkluzivní modely plavek a jeden pár sandálů osázených krystaly. V modelech odrazila svůj cit pro detail s vytříbenou estetikou a otestovala specifickou technologii transferu v podobě „zažehlování” kamenů na plavkovinu.

„Nazvala bych to doslova šperkařinou na látce. Záleželo na každém milimetru. Broušené kameny se na látku přenášejí ze speciální fólie. Na spodní straně obsahují lepidlo, které aktivuje teplo. Za pomocí speciálního lisu se k látce přes fólii přitlačí a zahřejí na příslušnou teplotu. Právě to zajistí, že krystaly na materiálu pevně drží,” popisuje použitou technologii Miklasová. „Posazení kamenů i výběr barev plavkového materiálu jsem pečlivě promýšlela. Inspirace přitom vzešla hlavně ze samotných krystalů. Odráží světlo a jejich barevnost se mění při pohledu z různých úhlů. To ovlivnilo jejich finální selekci i výsledný motiv,” dodává.

Limitka luxusních plavek s krystaly
Vedle kampaňové série se z kombinace plavkoviny a kamenů zrodila luxusní mini kolekce plavek s krystalovou aplikací PLOVE X Preciosa určená k prodeji. Jedná se o jedenáct kusů plavek, které si fanynky neotřelého designu mohou pořídit přímo na e-shopu PLOVE. „Modely se dají využít standardním způsobem, tedy můžete v nich bez obav plavat. Vzhledem ke svému provedení však obstojí jako osobité kousky pro speciální příležitosti i jako výraznější varianta místo klasického body,” vysvětluje designérka.

Kolekce zahrnuje dva designy. Prvním je Yellow Corset, pod kterým se ukrývají žluté plavky s motivem korzetu. Ten na látce vyniká díky použitým kamenům ve zlato žlutých odstínech, které na těle vytváří blyštivý efekt. Plavky se drží jednoduchého střihu a sportovního looku.

Druhý design tvoří Sparkle Fish. Jedná se o plavky s rybím motivem, který už byl dříve k vidění v kolekci Me, the canny force. Vzor volně čerpá z japonské estetiky. Jeho nové pojetí namísto původního potisku aplikuje kameny. Vybrané krystaly v rudých a modrých odstínech krásně rezonují na decentním plavkovém materiálu.

„Při navrhování nového designu je pro mě zásadní, zda bych danou věc sama nosila. Obecně mám ráda nadčasový design a vždy oceňuji autenticitu a kreativitu. Rozhodně se nebráním novým výzvám a práce s křišťálem je toho důkazem. Styl se neustále vyvíjí, sama se občas nechám překvapit něčím úplně odlišným,” doplňuje Pavlína Miklasová.

Plavkové novinky 2021 ve stálé kolekci
Stálý sortiment značky PLOVE se rozrostl o čtyři nové varianty dvoudílných plavek. Donna Sunset neboli trojúhelníkové plavky s podprsenkou bez výztuže a v barevné kombinaci růžové, oranžové a lila. Ve stejném střihu podtrhující ženskou siluetu se drží také Donna Desert. Tahle jemně šedá verze zaujme milovníky zemitých tónů. Model New Face má sportovnější top, nicméně jako ústřední motiv si ponechává malbu Františka Petráka, kterou můžete spatřit v minulých kolekcích. Pamela Deep Blue je synonymem pro temně modrou a především pro podprsenku s bezešvým vyztuženým košem a vyšším středem, která se hodí i pro větší poprsí.

Pavlína Miklasová založila značku před pěti lety a patří mezi hrstku českých návrhářů, kteří se věnují ryze autorským plavkám. PLOVE začalo jako školní projekt během studia na pražské UMPRUM pod vedením Liběny Rochové v Ateliéru designu a obuvi. Značka se rychle stala nedílnou součástí české designérské scény. PLOVE v sobě spojuje funkčnost, vytříbenou estetiku a materiálový experiment.

SPOUSTY STYLOVÝCH DÁMSKÝCH PLAVEK PRO LETOŠNÍ SEZÓNU NALEZNETE V NAŠEM MÓDNÍM VYHLEDÁVAČI >>