Loading color scheme

Trendy plavky nejen k moři, ale i na plovárnu nebo koupání v přírodě

Bra-Havlkovstylistka-Centra-ern-Most Nemusíte nutně vyrážet na exotickou dovolenou do dalekých krajů. Správně padnoucí plavky v barvách a střizích, které jsou ‚in‘ pro letošní léto, jistě využijete i u bazénu, na koupališti nebo třeba na vodáckém výletu v Česku. Trendy plavkové módy vám představí fashion stylistka Centra Černý Most Bára Havlíková.

„Při výběru plavek se především soustřeďte na to, co vaše postava potřebuje. V dnešní době je na výběr bezpočet střihů a typů plavek, které budou sedět každé postavě. U módních trendů nehraje věk velkou roli. Pro nositelku je především důležité, aby se v outfitu cítila dobře, pohodlně a sama sobě si při pohledu do zrcadla řekla, že jí to dneska moc sluší,“ zmiňuje na úvod stylistka Bára Havlíková z Centra Černý Most.

Bikini, nebo dvoudílné?
Už několik let si v plavkových trendech drží své čestné místo mezi bikinami i jednodílné plavky. Tento trend ocení asi všechny ženy, protože jednodílné plavky krásně vytvarují postavu, skryjí případné nedokonalosti a mohou tak pomoci cítit se v plavkách opravdu pohodlně a sebevědomě. Jedinou nevýhodou je opalování. Pokud chcete dosáhnout jednotně opálené pleti, kombinujte tyto plavky s bikinami.

Stylistka Bára radí: „Jednodílné plavky budou skvěle vypadat i mimo bazénovou zónu. Stačí, když si k nim obléknete džínové šortky, palazzo kalhoty nebo třeba maxi sukni, která k letošnímu létu rozhodně patří.“

U dvojdílných plavek je potřeba, aby vše sedělo, jak má. Pro vrchní díl je nejdůležitější, aby nositelce poskytl dostatečnou oporu. Vyzkoušejte proto více typů, aby vám podprsenka opravdu seděla i při tom největším vlnobití. U spodního dílu vezmete určitě zavděk zvýšeným pasům, které zakryjí spodní bříško, nebo vykrojeným kalhotkám, které krásně prodlouží nohy.

Stylistka Bára radí: „Mezi netradičními střihy letos vedou vrchní díly plavek s ozdobnými ramínky s aplikacemi, které využijete nejen jako plavky, ale i ve volnočasovém letním outfitu.“

Jak správně vybrat pánské plavky
Téma plavek je každoročně přisuzováno především dámám. Letní trendy se však týkají samozřejmě i mužů. I zde platí, že je potřeba vybírat plavky vzhledem k postavě, jelikož správně zvolený střih může pomoci zakrýt případné nedostatky. I pány může trápit bříško či objemnější boky, které dobře zakryjí plavky s vyšším pasem. Správně zvolená délka střihu pak dokáže opticky prodloužit postavu.

Obzvláště pánské plavky se po svém uschnutí často stávají součástí letního outfitu a nahradí šortky. Proto myslete i na výběr barev a vzorů tak, aby se plavky daly dobře kombinovat i s ostatními kousky oblečení. Letošnímu létu vévodí výrazná červená, šafránově žlutá nebo světle modrá. In jsou i batikované vzory.

Rada stylistky Báry pro pány: „Největším letošním trendem pro pány jsou sladěné soupravy plavkových šortek s košilí s krátkým rukávem. Tento trend nemusíte využívat pouze na pláži, ale i během horkých letních dnů v přímořských městečkách nebo i u nás doma na koupališti. Určitě nezůstávejte při zemi s jednobarevnými modely, ale vybírejte zajímavé barevné kombinace a vzory! Populární jsou například bláznivé květinové nebo barevné geometrické vzory.“

Pokud váháte s výběrem, vyrazte na nákupy s odborníkem
Přemýšlíte-li, jaký typ, střih či barva plavek sedí právě vám a vaší postavě, zkonzultujte svůj výběr s odborníkem. Fashion stylistka Centra Černý Most Bára Havlíková vám poradí a pomůže sestavit nejen plavkový outfit na léto.
Bára Havlíková je absolventkou kurzu stylingu ve Škole stylu Backstage. Věnuje se stylingu pro reklamní focení, televizní natáčení, hudební videoklipy, reklamy, ale i soukromou klientelu a zákazníky Centra Černý Most, kde je její poradenství k dispozici bezplatně.