Loading color scheme

Jak si nezkazit outfit: Pár důvodů, proč nosit bezešvé prádlo

AstratexSenzaPodprsenka-Push-Up-bez-kostic769-Kc02 Stejně pečlivě, jako si ráno vybíráte outfit, který si obléknete, byste měla přemýšlet i nad spodním prádlem. Špatně zvolené kalhotky nebo podprsenka totiž mohou celkový vzhled nepěkně zkazit a naopak pokud si vyberete správně, dodá vám prádlo sebedůvěru, abyste se po celý den cítila dobře a nemusela myslet na detaily.

Nechceme, aby nám prádlo někde vylézalo (pokud to tedy není zamýšlený záměr), ale ještě horší může být, když se pod oblečením rýsují švy. Dejte si záležet, aby siluetu luxusních pouzdrových šatů nebo třeba upnutých kalhot nepokazila zařezávající se podprsenka nebo guma kalhotek.

Někdo to řeší tak, že si pod úzké šaty nevezme spodní prádlo vůbec. Z hlediska možného prochladnutí nebo z hygienických důvodů se to nedoporučuje. Ženské tělo je totiž velmi citlivé na jakékoli nečistoty a infekce. Ne vždy to vyřeší krajková tanga, protože i ta obvykle mívají švy, navíc i krajka může být přes tenkou tkaninu patrná. Takové kalhotky se tedy hodí pod džíny, ale pod těsné šaty už ideální být nemusí. Mějte také na paměti, že lékaři nedoporučují každodenní nošení tohoto typu kalhotek. Mnohem rozumnější tedy je opatřit si neviditelné prádlo.

Bezešvé kalhotky, nalepovací podprsenka
„Vůbec nejpohodlnějším řešením jsou kalhotky beze švů. Obzvlášť ty s nohavičkou jsou velmi pohodlné a ztratí se pod každým oblečením od elastických šatů přes úzké kalhoty po legíny. Bezešvé kalhotky oceníte nejen, když chcete udělat dojem a být za dámu, ale právě i při sportu. Nikde totiž netlačí, nezařezávají se. Na těle je prakticky necítíte,“ radí Iva Janoušková z Astratex.cz.

Jak je to možné? „Bezešvé kalhotky obvykle bývají střiženy speciálním laserem, a tak se jejich tkanina netřepí, přestože není zakončena žádným švem, který by pak někde prosvítal. Lemy, které přiléhají na tělo, tedy zůstávají naprosto diskrétní i pod nejupnutějším outfitem,“ dodává Janoušková. Na výběr přitom máte i různé střihy - brazilky, ale i třeba i bezešvé kalhotky s nohavičkou či ve standardním střihu. Existují dokonce i bezešvé kalhotky z antibakteriálního materiálu.

Zatímco bezešvé kalhotky jsou už celkem běžnou záležitostí, méně se ví, že stejně praktickou už seženete i podprsenku. Hladká podprsenka Zero Feel je ušitá z velmi jemného materiálu, který se perfektně přizpůsobí vašim křivkám. Nevyztužené košíčky s vyjímatelnými vycpávkami se postarají o přirozeně krásné poprsí, bezkosticové provedení pak o maximální pohodlí. Ještě elegantnější je podprsenka Fit, která navíc má dvojitý obvod, díky němuž vás podrží i při sportu.

Kostice nemá ani podprsenka Invisible, jejíž výhodou jsou odepínací ramínka. Bez kostic, beze švů, ale přitom se spolehlivým push-up efektem je podprsenka Senza Push-up. A pokud hledáte podprsenku do šatů či topu s výstřihem vpředu nebo na zádech, vyřeší to nalepovací Gala.

Správná volba barev
Aby bylo dílo dokonalé, je třeba myslet také na správný výběr barvy. Častým mýtem totiž je, že pod bílé oblečení patří bílé prádlo. Jenže bílá vytváří kontrast s kůží, a proto bude pod čistě bílými šaty či halenkou hned patrné, jaké kalhotky či podprsenku jste si dnes oblékla.

Podobně však může fungovat i černá barva, zvlášť pod světlým kouskem oblečení. Pokud tedy nosíte transparentní barvy a materiály, ujistěte se, že máte dostatečné množství prádla v tělovém odstínu, které jediné se stává opravdu neviditelným. Není přitom problém sehnat v tomto odstínu právě i bezešvé kalhotky či podprsenku.

VELKÝ VÝBĚR DÁMSKÉHO SPODNÍHO PRÁDLA NALEZNETE V NAŠEM MÓDNÍM VYHLEDÁVAČI >>