Loading color scheme

Trendy v dámském spodním prádle pro podzimní a zimní sezónu 2020

ImagefotoTrenyrkarnaCZ1 V posledních letech se způsob oblékání změnil, a to nejen našich svršků, ale i spodního prádla. Pro nadcházející sezónu jsou pak hlavním faktorem pohodlí, jednoduchost, ale také kontrasty, korzety, asymetrie i kreativita.

Nejsirsi nabidka v CR 9 Na prvním místě pohodlí
„Hlavním faktorem nejen této sezóny je pohodlí a jednoduchost. Trendem je tak spodní prádlo, které lze snadno nosit přes den i večer,“ říká Adam Rožánek zástupce spodního prádla značky Styx. Samostatně se tak bude nosit dámské spodní prádlo pod velkými vestami, huňatými svetry nebo kabáty. Spárovat je lze i s vytříbenými kousky pro dosažení elegantního vzhledu. Tomuto trendu pak vévodí udržitelnost a béžové barva i tónované tkaniny. Vzhledem k ročními období lze využít i podprsenky z úpletu, které nabízejí hladký povrch a minimalismus.

Sexy krajka
Kontrastem k předchozímu trendu je nesmrtelná krajka, která se hodí nejen za zdi ložnice, ale podtrhne i večerní outfity pro noci trávené ve víru města. V dnešní době tak můžeme svobodně nosit styly spodního prádla, které dříve nepatřili mimo soukromí našich domovů. Trendu pak vévodí tmavé barvy, které se mísí s patenty nebo kůží v rockovém stylu. V kontrastu jsou zde jemné krajky i odvážnější tkaniny.

Korzety a nádech historie
Na molech pro nadcházející sezónu převládalo něco jako moderní pohled na historický korzet, kde byly staré korzety aktualizovány moderním způsobem. Kdy se zdá, že byly zcela rozebrány a znovu poskládány do nových tvarů. Korzetové prvky jsou tak součástí outfitů i samotných šatů, avšak zakomponované jemným způsobem a stávají se tak estetickým prvkem celkového vzhledu. V letošním roce se korzet stává základním oděvem pro spodní prádlo. Jsou ale vrstveny i přes jiné oděvy, jako je například tričko s džíny.

Asymetrie
Asymetrie kraluje trendům už několik let a dominuje i nadcházející sezóně. Patří sem asymetrické střihy a krajky přecházející do intimních oděvů. Ačkoli je asymetrie v módě známá, asymetrické střihy přidávají nový pohled na klasické spodní prádlo, protože se jedná o zcela nový a netradiční styl. Tento trend se prosazuje v různých látkách, především jsou to ale krajky nebo vyšívané tyly. Důležité je pak udržení elegantní linie, kterou podtrhuje především černá barva pro minimalistický vzhled.

Poprsí v popředí
Trend spodního prádla ve stylu bustier, které podtrhuje sílu a ženskost. Hlavním znakem jsou jednoduché tvary, ve kterých je důraz kladen na poprsí. Jedná se především o hladké, jednoduché korzety, které mohou vystupovat do špičky pro snadné vrstvení. Lze je však nosit samostatně a díky univerzálnímu provedení je lze stylizovat i s dalším oblečením, tedy nejen se šaty, ale i sukněmi nebo kalhoty. Materiálům zde dominuje hedvábný satén.

Trenky nejen na spaní
Do popředí se postupně dostávají i dámské trenýrky. „Trendem jsou nejen dámské trenky na spaní nebo na domácí chvíle odpočinku, ale postupně se z nich stává pohodlné spodní prádlo, které se hodí jak pod šaty, tak volnější kalhoty. A nenosí se pouze klasické trenky, ale i sportovní upnutější varianta, která je pohodlná na nošení a zároveň se přizpůsobí oděvu,“ říká Petr Polák, zástupce značky Trenýrkárna.cz.