Loading color scheme

Korzety. V 16. století je ženy nenáviděly, dnes je milují

{phocagallery view=category|categoryid=1879|imageid=6233|float=left}Když královna Kateřina Madicejská v 16. století zakázala na francouzském dvoře široké pasy, musely se všechny ženy chtě nechtě soukat do upnutých zeštíhlujících korzetů. Bez ohledu na to, že jim přitom šlo o zdraví. Časy se naštěstí změnily a dnes už korzety povětšinou nosíme dobrovolně – jednoduše k podtržení krásy naší postavy.

Hned na začátku je však nutno říci, že nejsou korzety jako korzety. Korzety v tom historickém slova smyslu bývají vyrobené z tvrdých nepoddajných materiálů (např. z oceli) a některé ženy je až dodnes nosí s jediným cílem – zúžení pasu.

Tak nějak se jim to daří. Ty nejpevnější korzety s ocelovými kosticemi prý dokážou stáhnout dámský pas až o 15 cm! Asi ale není třeba zdůrazňovat, že nošení takovýchto korzetů je hodně nepohodlné, mnohdy až dokonce bolestivé. A navíc ho nedoporučují ani lékaři.

„Nevidím v nošení stahujícího korzetu nic prospěšného. I minimální stažení trupu omezuje hybnost hrudního koše a žeber, což mění dechový stereotyp. Dochází k přetěžování auxiliárních svalů a vzniku poruch páteře,“ uvádí v odborné poradně portálu lekari-online.cz Mgr. Hana Vašíčková.

Kdybyste i přesto chtěla nošení stahovacích korzetů zkusit, širokou nabídku těch extrémně stahovacích najdete např. na riwaa-nerona.com. Určitě si vyberete.

Mnohem častěji se však s korzety setkáte ve formě příjemného spodního prádla, které jen lehounce stahuje váš pas, zvýrazňuje boky a podtrhuje krásu dekoltu. Toto prádlo můžete nosit jak běžně pod oblečením, tak i jako erotickou pomůcku. V takovém korzetu vyniknou vaše ženské křivky a budete vypadat (i se cítit) jako Bohyně.

Dvojnásob to pak platí o saténu. Saténové korzety jsou velmi hladké, příjemné a sexy. Navíc po nich lehce klouže oblečení, takže je na svém těle vůbec nebudete cítit. Krásné saténové (a další) korzety mají třeba na lascana-shop.cz. Dost možná si tu vyberete i víc, než jen jeden kousek.

Takovéto korzety žádné zdravotní rizika nezpůsobují – alespoň ne vám. Problémy s vysokým srdečním tepem může mít jedině váš partner – a to ve chvíli, kdy vás v sexy korzetu poprvé uvidí.