Loading color scheme

Česká značka PLOVE přichází s kompletní výbavou k vodě. Rozšířila kolekci plavek o nové modely, nabízí osušky, župany i gumičky do vlasů

PLOVE-kampa-2022 Módní značka PLOVE letos poprvé nabízí kompletní stylovou výbavu pro letní radovánky u vody. Designérka Pavlína Miklasová vytvořila tři nové varianty jednodílných plavek a tři nové plavkové topy a kalhotky. Tyrkysové, fuchsiové a červené plavky se dají jednoduše kombinovat a jsou vyrobeny z vláken, které pocházejí z rybářských sítí vylovených jako odpad z oceánu. Nové barvy a potisky jsou inspirované zážitky z letních cest designérky. Pestrobarevné osušky nebo jednodílné plavky s květinovým potiskem, které oceníte při letních aktivitách, vznikly ve spolupráci s ilustrátorkou Veronikou Zacharovou.

Mladá módní značka PLOVE rozšiřuje své portfolio. „Chtěla jsem s PLOVE nabídnout komplexní výbavu pro relaxaci. Od plavek, županů, osušek a scrunchies až po printy, které každému rozzáří interiér a je radost se na ně dívat každý den. Každý z produktů je určený pro trochu jinou příležitost ale ,poslání zůstává stejné –⁠ věci, kterými se obklopujeme mají být nejen praktické, nadčasové a inspirativní ale také vyrobené z kvalitních materiálů za fér podmínek,” říká designérka Pavlína Miklasová.

Přestože jsou barvy plavek rozdílné, vzájemně se doplňují a vytvářejí harmonii. Fuchsiová s červenou mají krycí název „shades of love”. Společně modely Donna Red a Donna Fuchsia připomínají ženskost, lásku a smyslnost.

Nekonečná dávka energie, která z této kombinace proudí symbolizuje život, vyzrálost a dokonce působí až provokativně. „Tuto barvu, jsem si oblíbila při svých cestách v Řecku i na Tenerife, kde se hojně vyskytují květiny v těchto odstínech,” popisuje Pavlína. Kolekce zahrnuje také tyrkysové plavky Basic Tyrkys, které jsou pravým opakem kontrastní červené a fuchsiové varianty. „Moc ráda pozoruji odstíny mořské hladiny. Mám s ní spojené pozitivní vzpomínky – dovolenou, volnost, svobodu, hlavu osvobozenou od vzorců a povinností,” dodává designérka k tyrkysovým jednodílným plavkám. Nově značka PLOVE nabízí plavky ve velikosti XL a kalhotky s vyšším pasem.

Jednodílné plavky Basic Flora Lilac a Basic Flora Blue vznikly ve spolupráci s českou ilustrátorkou Veronikou Zacharovou. Kromě plavek exkluzivně pro PLOVE vytvořila ilustrátorka také originální froté ručníky a autorské printy s květinovými motivy. Svou inspiraci čerpala z přírody a květin, které miluje a chce se jimi obklopovat, ať už během pobytu ve vodě nebo v interiéru.

Od roku 2017 PLOVE jako první značka na českém trhu používá ve svých kolekcích plavek regenerovaná nylonová vlákna Econyl®, která pocházející z použitých rybářských sítí vylovených jako odpad z oceánu. Produkty PLOVE jsou pečlivě navrženy a také vyrobeny v České republice. Pavlína Miklasová vytváří design, který pomáhá, a to nejen tím, že jsou plavky ušity z recyklovaných materiálů, ale také díky pozitivnímu vlivu plavání na zdraví a psychiku.

Produkty PLOVE jsou k dostání na www.plove.cz. Plavky, sandály, župany a nebo další designové kousky je možné zakoupit také v showroomu Oneday na adrese Františka Křížka 8, Praha 7.

Kolekce Home produkty
Ručník Blue Drop - 1090 CZK
Ručník Yellow Drop - 1090 CZK
Ručník Flora Pink - 1090 CZK
Ručník Flora Yellow - 1090 CZK
*Malý ručník Flora Pink - 590 CZK
Župan Home Red Orange - 2690 CZK
Župan Home Pink - 2690 CZK
Župan Home Blue Yellow - 2690 CZK
Scrunchies (různé barvy) - 249 CZK
Plavky - novinky 2022
Plavkový top Donna Red - 1790 CZK
Plavkový top Donna Fuchsia - 1790 CZK
Plavkový top Donna Pink - 1790 CZK
Jednodílné plavky Basic Flora Lilac - 3090 CZK
Jednodílné plavky Basic Flora Blue - 3090 CZK
Jednodílné plavky Basic Tyrkys - 2690 CZK
Plavkové kalhotky Donna Red - 1090 CZK
Plavkové kalhotky Donna Fuchsia - 1090 CZK
Plavkové kalhotky Donna Deep Blue - 1090 CZK

Pavlína Miklasová založila značku PLOVE před šesti lety a patří mezi hrstku českých návrhářů, kteří se věnují ryze autorským plavkám. PLOVE začalo jako školní projekt během studia na pražské UMPRUM pod vedením Liběny Rochové v Ateliéru designu a obuvi. Značka se rychle stala nedílnou součástí české designérské scény. PLOVE v sobě spojuje funkčnost, vytříbenou estetiku a materiálový experiment.