Loading color scheme

Bavlněné tričko, na kterém není vidět pot, je v letních dnech nepostradatelné. Vynalezli jej Češi

Kapiky Letní sezona je v plném proudu a s ní také nepříjemné pocení a viditelné skvrny nejen v podpaží. Trojice kamarádů z Chrudimi se však rozhodla problém většiny lidí vyřešit. Vymysleli speciální úpravu bavlny a šijí trika budoucnosti, na kterých není vidět žádný pot, snižují tělesný zápach, nešpiní se a díky prémiové bavlně jsou také prodyšná a pohodlná. 

I když je pocení nejen přirozené, ale i zdravé, umí být velmi nepříjemné. Zvlášť v teplých letních dnech nám koláče v podpaží mohou být na obtíž. Proto René Němeček, Martin Burkoň a Pavel Hrstka přišli s přelomovým nápadem: Vyrábět oblečení, na kterém pot nebude vidět, a ještě k tomu odolá špíně.

„První myšlenka na unikátní technologii je stará mnoho let. Nejdřív z výroby vypadávaly nepovedené kusy, pak trika, která fungovala, ale nebyla hezká, a nakonec se snoubila funkčnost i vizuální stránka věci a vzniklo triko, které už se nikdo nestyděl nosit. Tričko vypadá jako jednoduchý produkt, ale v tomhle případě se nenechme mýlit. Naše trika jsou jiná. Jsou to trika budoucnosti,“ říkají zakladatelé. Unikátní úpravu přitom okem ani na omak nepoznáte. Pro výrobu volí prémiovou 100% bavlnu, proto jsou trika velmi příjemná a pohodlná na nošení. Jsou prodyšná, dobře sají a rychle schnou. 

Trika jsou k dostání v mnoha provedeních a barvách a vybere si tak opravdu každý. Novinkou jsou antibakteriální pánské boxerky, se kterými CityZen® zazářil na Hithitu, kde na rozjetí jejich výroby vybral během pár dní přes 400 000 korun. Samozřejmě ani na boxerkách není vidět pot a jsou také odolné vůči zápachu.

Téměř zázračné vlastnosti jsou dány speciální úpravou, kterou CityZen® vyvinul a používá jako jediný na světě. Triko díky ní neodvádí pot na povrch látky, ale zachytí ho na vnitřní straně, kde ho rozprostře do velké plochy. Materiál je dokonale prodyšný a velmi rychle schne. Zmenšuje se tak i prostor pro množení vlhkomilných bakterií způsobujících nelibý tělesný zápach. Další mimořádnou vlastností, kterou při každodenním nošení oceníte, je odolnost trička vůči ušpinění a skvrnám – třeba od kávy, červeného vína, kečupu nebo ovocného freshe.

Jak přesně trika CityZen fungují, se můžete podívat na videích:

CityZen® je unikátní nejen ve svém přístupu. Trojice přátel rozjela své podnikání už před třemi lety a velmi si zakládá na lokální výrobě a šetrnosti k přírodě. Trika jsou 100% recyklovatelná a vznikají nejmodernějšími postupy, které šetří vodu, energii a podléhají legislativě EU REACH. Zároveň se ale vyrábí kompletně v České republice.

Není divu, že rok po svém založení získal CityZen® cenu Start-up roku a nově také vyhrál v soutěži Heuréka Shop roku, kde se na základě hlasování zákazníků zařadil vedle zvučných jmen, jako např. Notino.cz, Datart.cz nebo Lidl-shop.cz.

MNOHO FUNKČNÍCH A STYLOVÝCH TRIČEK NALEZNETE V NAŠEM MÓDNÍM VYHLEDÁVAČI >>