Loading color scheme

Trendy střihy, odolný materiál, prodyšnost - lněná móda je ideální do letního šatníku

Flermi-design1670Kc-6 Len je přírodní materiál s dlouhou tradicí v Česku i na Slovensku. Proto nepřekvapí, že tvůrci z Fler.cz s ním pracují často a rádi. V jejich nabídce najdete lněnou módu pro mnoho stylů včetně oblíbených košilových šatů, oversized modelů nebo (nejen) letos trendy maxišaty. A díky vlastnostem lnu jsou na léto jako stvořené.

Lněné kousky vás překvapí senzačními vlastnostmi, které oceníte hlavně v blížícím se parném létě. Lněná látka dýchá, takže se v ní nebudete zbytečně potit. Kromě toho je přirozeně antibakteriální a chrání proti UV záření. 

Díky své odolnosti vůči plísním, pylům a prachu je len velmi vhodný pro alergiky. Podobně jako hedvábí navíc v létě chladí a v zimě hřeje. Navíc je to materiál, který dobře drží tvar a zbytečně se nelepí na tělo. Proto se hodí právě na letní šaty. Košilové, zavinovací, do áčka nebo maxi a oversized střihy, které se sezónu co sezónu objevují mezi must have letního šatníku, si se lnem dokonale rozumí.

Len je specifický tím, že umožňuje utkat i velmi tenkou látku, která neprosvítá. Na rozdíl od bavlny je odolný a nepřitahuje a nepohlcuje prach, takže se nemusí zbytečně často prát. Měkčený len, ze kterého je šitá většina oblečení, je navíc na dotek příjemně jemný, žádná režná pytlovina.

Neodmyslitelnou vlastností lnu je jeho vysoká mačkavost. Lněné oblečení tak získává ležérní patinu a proto se skvěle hodí na uvolněné chvíle nebo pro vyznavače přirozenějšího a ležérního stylu.
Za zařazení lnu do šatníku vám poděkuje i planeta, látka se totiž na rozdíl od bavlny vyrábí velmi často v Česku, a tak k nám neputuje přes půlku zeměkoule z Indie nebo z Číny. Navíc pro své pěstování nepotřebuje zdaleka tolik vody jako zmíněná bavlna.

Jak o len pečovat:
Lněné výrobky perte na jemný program na 30 °C. Používejte ideálně přírodní čisticí prostředky a vyhněte se aviváži i bělidlům. Lněná vlákna jsou náchylnější k lámavosti, neměla by se tedy ždímat. Vyprané prádlo zabalte do froté ručníku a vyždímejte jemně v ruce. Materiál se vám odmění skvělými vlastnostmi a vysokou životností. Na rozdíl od bavlny nežmolkovatí a je dostatečně pevný, takže se při běžném nošení neprotrhne ani neprodře.