Loading color scheme

RESERVED Re.Design Jaro/léto 2020

Reserved-Re V hlavní roli je voda - nezkrotný živel, symbol života a znovuzrození. Návrháři této kolekce se nechali okouzlit leskem, elegantním pohybem, průhledností a hrou světla, která se odehrává na jejím povrchu. Je to právě síla přírody, která neoddělitelně spojuje člověka s přírodou a stírá hranice mezi tím, co je trvalé a co je prchavé.

Jednou z vizuálních inspirací kolekce byla Shakespearova Ophelia, která se (stejně jako v malbě Johna Everetta Millaise) vznáší na vodě v dlouhých šatech zdobených výšivkou s motivy stříbrných květů. Reserved tuto estetiku interpretuje tak, aby zapadala do dnešní doby – ve velmi moderním pojetí, bez romantismu. Proto jsou motivy řas a zvlněná vodní flóra zachyceny v pohybu a květiny ponořené v temnotě, jako z barokního obrazu. Tyto motivy se objevují na elegantním saténu nebo sportovním nylonu. Stejné materiály byly použity k vytvoření maxi šatů s ozdobným límcem, halenek s „balónovými“ rukávy a midi sukní.

Designéři Reserved se pokusili kombinovat zdánlivě protichůdné trendy, které se v kolekci Re.Design prolínají a vzájemně doplňují. Kolekce zahrnuje klasické, elegantní střihy, prvky převzaté ze sportovního oblečení (nylon, stahovací tkaničky, crop topy a praktické kapsy), stejně tak i romantické, éterické a extrémně ženské prvky (šifon, průhlednost, jemné květinové vzory). Rozmanitost se také projevuje ve volbě barevné palety, ve které najdeme černou, klasickou béžovou, intenzivní růžovou, bílou a pastelové tóny (modré, žluté a fialové).

Kolekce RE.DESIGN jaro-léto 2020 nás zavede na jedinečnou cestu hlavními trendy sezóny. Designéři této značky sledují, co se děje na světových molech, a okamžitě zachycují tyto dynamické trendy. To je důvod, proč poslední kolekce Reserved odkazuje na nejoblíbenější trendy současnosti jako je: temný romantismus, moderní vintage styl a styl „negližé“ pro každý den.

Tyto trendy byly spojeny s další důležitou inspirací pro designéry značky Reserved - moderním uměním - a zejména, jak sami zdůrazňují, umělci, kteří si hrají s prostorem a lidskými smysly. Rozostřují hranice mezi tím, co je skutečné a dobře známé, a tím, co je pouhá iluze. Vidíme velký vliv vícebarevných a abstraktních instalací umělce Ólafura Elíasson, maleb Petra Doiga a díla Ann Veroniky Janssens, a především její třpytivé iluze mořské pěny. Ozvěny děl těchto umělců se odrážejí ve výběru tkanin a potisků - ať už ve světlých, lesklých nebo průhledných materiálech, nebo v krásných nylonech odrážejících světlo.

Kolekce je doplněna originálními doplňky, které kolekci dodávají atmosféru letních prázdninových dní. Lesklé klobouky v rybářském stylu chránící před sluncem, sandály s průhlednými podpatky (tlusté a obdélníkové nebo kulaté), tašky vyrobené z korálků, sponky ve tvaru mušle nebo praktické pásky s připevněnými malými vaky jsou ideální pro výlet na pláž nebo na léto ve městě.

Podobná estetika dominuje také pánské části kolekce Reserved RE.DESIGN pro období jaro-léto 2020. Kromě současného umění vychází také z uvolněného stylu kalifornských surfařů. Proto v kolekci najdete lehce sportovní střihy, které dokonale ladí s celkovým jednoduchým ležérním stylem. Spektrum odstínů zahrnuje barvy jako fialová, růžová, tyrkysová, zelená, tmavě modrá nebo limetková.

Kouzelný, pohádkový charakter kolekce se dokonale odráží ve fantazijní reklamní kampani. Fotografie v barevném, tlumeném světle, vedou diváka do mystického světa plného krásy a neomezené fantazie. Pozadí, jako by bylo oživeno štětcem impresionistického malíře, využívající efektu získaného pomocí osvětlení a scenérie složené z rostlin (včetně bílé a růžové lilie jako z obrazů Clauda Moneta) vytváří ideální prostředí pro nejnovější kolekci Reserved .