Loading color scheme

LEVI’S® MADE & CRAFTED® – ZE SEVERNÍ AFRIKY DO KALIFORNIE

20H1LMCDUAL301134RGB V jarní kolekci Levi’s® Made & Crafted® se Kalifornie potkává s Marokem. Bohémský duch dvou sluncem zalitých rájů, jemné, neutrální pouštní a mořské odstíny zvýrazněné záblesky syté modři, vše promícháno s proporcemi street stylu, westernovými akcenty a vysoce kvalitními materiály a střihy. Kolekce California Casbah je inspirovaná také kousky z archivů z poloviny minulého století a výsledkem je čistý a moderní styl.

Dámské střihy se vyznačují oversized siluetami a celou řadou volnějších džínů se zvýšeným pasem, kombinovaných s výrazně nadrozměrnými, zkrácenými džískami. Pánská kolekce kombinuje bohémský vzhled a energii streetwearu, což není příliš obvyklé. Experimentuje se s potiskem severoafrických dlaždic, dekory svatebních přikrývek, viditelnými švy a nesouměrným bělením. Celou řadu džínů a džísek stejné barvy, některé jsou i ručně vyšívané, lze nosit jako „kombinézu“.

Kolekce Levi's® Made & Crafted® se snaží být maximálně udržitelná. Využívá materiál Tencel™ x Refibra™ z odolného, vysoce kvalitního vlákna vyrobeného ze dřeva ze zodpovědně obhospodařovaných lesů a recyklovaných zbytků bavlny. Tento materiál je neuvěřitelně příjemný na omak a po namíchání s bavlnou dokonalý pro celou řadu oděvů. Pracuje také s bavlněným konopím, speciálně upravené konopím, které na džískách nebo džínách nerozeznáte od klasické bavlny, ale při jeho pěstování a zpracování se spotřebuje výrazně méně vody a pesticidů. A konečně organicky pěstovaná bavlna. Systémy ekologického zemědělství udržují úrodnost půdy, omezují používání toxických pesticidů a hnojiv a pomáhají udržovat biologickou diverzitu. Je to kolekce, v níž se spojuje vysoká kvalita, bezkonkurenční styl a odpovědnost k životnímu prostředí.