Loading color scheme

Módní návrhářka Josefina Bakošová představuje videoklip ke své nové mini kolekci

{phocagallery view=category|categoryid=2214|imageid=7287|float=left}Josefina Bakošová se do nové sezóny rozhodla vstoupit netradičně, a to uvedením mini kolekce, jež je předvojem kolekce IMAGO pro podzim a zimu 17/18.

Netradiční je rovněž výběr pouze dvou druhů oděvu – trička a šatů. Ty jsou dostupné ve třech barevných variantách, a sice černé, světle šedé a něžně růžové. Stěžejním prvkem všech kusů je geometrické vyobrazení motivu kapky, symbolu začátku a nového života, nezbytné pro přerod v IMAGO, dospělého jedince. Josefina zvolila dvě varianty jejího provedení, na výběr je tak u všech kusů kapka zlatá, příjemně kontrastující se zvolenou barvou, či kapka monochromatická, tedy kapka v podobném odstínu jako je látka samotná.

Střih šatů i triček je pro tvorbu Josefiny Bakošové typický – „Zvolila jsem osvědčené, lehce oversized střihy, krátké rukávy s ledabyle ohrnutými lemy a prodlouženou zadní délku. Každý kus je tak minimalistický a přesto zajímavý, ale hlavně lehce kombinovatelný,“ vysvětluje Josefina. Šaty jsou doplněny o jednoduché šňůrky – pásky, které umožňují zdůraznění pasu a ženské postavy obecně.

Tato část, na niž bude na podzim navazovat kolekce klasická, je ještě doplněna o lehce upravené modely z kolekcí předešlých. „Jde především o kosmetické úpravy typu změny linie pasu pomocí nařasení a všití gumové vsadky, či doplnění barev krásných pro jarní a letní období, jako je například světle modrá,“ doplňuje návrhářka.

Celou kolekci uvozuje video, za nímž stojí mladý režisér Štěpán FOK Vodrážka, autor videoklipů českých kapel a muzikantů jako jsou Please The Trees, Vladimir 518, Klara., Never Sol či reklamních spotů pro Mezipatra, Fresh Film Fest a Frisco.

Děj se odehrává v exteriérech budovy Transgas v Praze na Vinohradské třídě. Brutalistní soubor staveb budí v posledních měsících vášnivé debaty mezi odbornou i širokou veřejností a staví do opozice příznivce zachování high-tech budovy ze 70. let a ty, jež volají po jejím zbourání.

Architektonicky výrazný Transgas skvěle kontrastuje s jemnými rozevlátými šaty modelky, a zároveň doplňuje zvolenou barevnost a geometrické linie určitých modelů. Urbanistické pojetí podtrhuje postava muže jedoucího na skateboardu, rovněž v modelu od Josefiny Bakošové. V samém závěru se kruh uzavírá v podobě slzy kanoucí po tváři modelky a spojuje tak dosud nevyřčený osud budovy Transgas, osobní příběh a motiv kolekce - kapku.

Josefina Bakošová je kreativní ředitelkou galerie Harddecore, kterou založila v roce 2007. Od tohoto roku se také věnuje módní tvorbě – nejprve pod značkou Chi-Chi, od roku 2014 pak již pod vlastním jménem. Soustředí se na ucelené kolekce a návrhy na zakázku, v jejím portfoliu ale nechybí ani speciální projekty (kolekce pro 420 people, Odbabi atd.). Stěžejními prvky Josefininy tvorby jsou kvalitní materiály, jednoduché střihy, variabilní kabáty a asymetrické košile. Její oblečení nosí často Petra Nesvačilová, Bára Poláková, Lenka Krobotová či David Koller.

{phocagallery view=category|categoryid=2214|limitstart=0|limitcount=0}