Loading color scheme

Módní značka s.Oliver představuje kolekce pro JARO a LÉTO 2013

{phocagallery view=category|categoryid=983|imageid=2841|float=left}Výrazné barvy i tlumené pastelové odstíny, hravost, elegance, pohodlí a nápaditost, několik málo slov, kterými lze velmi stručně charakterizovat novou jarní a letní módu s.Oliver. Módní novinky původem z Německa se na prodejnách objevují každý měsíc, a to skrze jednotlivé dámské a pánské produktové řady i doplňky. V dámské sekci, na kterou se v této zprávě zaměřujeme, se jedná především o sportovně elegantní řadu s.Oliver Casual, mladistvou a spontánní řadu QS by s.Oliver a segment s elegantní a luxusní módou SELECTION by s.Oliver. Každá produktová řada nabídne několik témat, kterými se návrháři nechali inspirovat. Pravidelné měsíční novinky v průběhu sezóny doplní ještě speciální a tematické kolekce. Jednou z nich je například denimové oblečení se zdůrazněním barev a potisků, které na prodejnách s.Oliver odstartovalo v únoru a postupně se ohlásí skrze celou sezónu jaro/léto 2013.

Řada s.Oliver Casual se čtyřmi hlavními motivy
Základní řadu značky s.Oliver Casual charakterizuje neformální, sportovně elegantní styl, který je však o poznání zdrženlivější než mladistvá móda řady QS by s.Oliver. V průběhu jara a léta se v kolekcích řady Casual promítnou čtyři hlavní témata. Období 50. let 20. století a proslulý styl hereckých ikon Audrey Hepburnové a Marilyn Monroe je prvním z nich. Energické oblečení reprezentují rozevláté sukně i šaty se záhyby a skládáním. „Vichy" vzor, proužky, grafické potisky s puntíky a kruhy či vázanky u krku najdeme na košilích i halenkách z lehkých materiálů, často z hedvábí kombinovaného s krajkou. Chybět nebudou zdobené pleteniny, lehké bundičky krátkého střihu. Důležité jsou výrazné límce a lemy. Barvy dominují pastelové, například jemně mátová, vanilkově žlutá, levandulová či papájová. Druhým nosným tématem je „Californication" s převahou módy v odstínech růžové a žluté. Objevuje se vintage vzhled, kraťasy, „chinos" kalhoty a barevný denim. U halenek, košilí i svetříků mnohdy očekávejte kratší přední střih oděvu než zadní. Materiály jsou mixovány, střihy jsou objemnější, volné, vzory květované, s grafickými prvky, proužky i barevnými bloky a ozdobnými prvky. Téma „Acapulco – neo native" vnese více intenzivních barev - oranžovočervenou, žlutou, modrou i zelenou. Těšit se můžeme i na neonové odstíny, ať na základním oblečení, tak na doplňcích a různorodých prvcích. Odvážnost doplní 3D potisky, kubistické a exotické vzory. Letní nabídku uzavírá a do období podzimu pozvolna přenáší téma „Maroccan Moments" s důrazem na orient. V kolekcích nebudou chybět tuniky s mozaikovými vzory a grafikami, barvám vévodí odstíny pískové a modré, šedá i bílá.

Trendy variace:
Oranžovočervené skládané šaty s úzkým páskem a levandulovým svetříkem.
Úzké pastelové džíny s mátově zelenou halenkou s vázankou u krku.

Mladistvá móda QS by s.Oliver ve třech různých dimenzích
První téma „Vintage Hipsters and the Canyon" se ohlíží zpět za starými hodnotami a tradicemi, podporuje individualitu. Móda kombinuje sportovní a funkční styl s etno prvky a tradicemi, vintage stylem. Zdůrazňován je přírodní materiál a ruční výroba. Na přírodní bázi založená vlákna jsou obarvována a kombinována s nylonem. Zelenou dostávají žakáry, děrované vzory, hrubé příze, výšivky. Kvalita je kladena rubu i líci oděvu. Do šatníku si můžete pořídit parku z voděodolného materiálu s velkými kapsami, nylonovou halenku, košili či triko volného střihu se sportovním potiskem, šaty s mozaikou nebo vyšívané a zdobené halenky.

V březnu a dubnu se regály rozzáří barvami a optimismem, na řadu totiž přichází téma „Colour Time" s inspirací v moderní architektuře, grafice, retro prvcích 40. a 50. let 20. století. Barevnost se mísí se sportovním stylem a ethno prvky. Přírodní materiály na jedné straně a různorodé technické úpravy na straně druhé jsou propojovány, čímž vznikají hladké a lehké látky doplňované o závojovinu, průhledné prvky a odhalené části. Hravé oblečení nabídne plisované sukně a šaty, dětské a další „konverzační" motivy (srdce, třešně, auta či ptactvo). Do hry se vracejí také korzety, body a topy bez „zádové" části. Hlavní fáze léta propadne tématu „Virtual Dream". Vliv fantasy se promítá do lehkých materiálů s metalickými efekty, nechybí svěží barvy ani opraný vzhled. K materiálům přibývá krep, krajka, jemná závojovina, len, viskóza či šifon. Kolekce nabídnou šaty s úzkými ramínky a dlouhé sukně.

Trendy variace:
„Skinny" džíny s etno potiskem v kombinaci se svetrem opraného vzhledu.
Široké „palazzo" kalhoty s grafickým potiskem a jednoduchou košilí.
Úzké kotníkové kalhoty s pestrobarevným korzetovým topem a lehkým svetříkem.
Tričko s digitálním potiskem + kraťasy metalického / kovového vzhledu.
Dlouhé padnoucí kalhoty s vypasovaným zdobeným topem.

Vysoce elegantní řada SELECTION by s.Oliver
Dámské kolekce elegantně uzavírá luxusní produktová řada SELECTION, která se v průběhu jara a léta odhalí rovněž v několika tématech. Začátek jara bude doslova kvést. Květy ve svěžích odstínech sorbetů a kandovaného ovoce ozdobí jemné hedvábné halenky. Najdeme zde efekt batikování, krajky, kašmírový vzor, japonské květy, porcelánový vzhled, kromě hedvábí také tkaniny organza a Tencel, šifon, směsi se saténem. Elegantnost podpoří hnědošedé a šedobéžové odstíny. Rozevláté sukně, pouzdrové šaty, úzké 7/8 denimové kalhoty či krátké svetříky speciálních střihů budou dominovat.

Téma „Sun Blush" zdůrazňuje kombinovatelnost svěžích barev a kontrastních prvků. Kolekce potvrdí, že i vysoce elegantní oděvy lze doplnit o odvážnější blyštivé prvky a ozdoby. Na své si přijdou milovnice tunik, zavinovacích šatů i pohodlných letních kalhot. Veselé barvy včetně potisku s exotickými květy jsou smyslné a výborně kombinovatelné s bílou, černou, stříbrnou a šedou. Předposlední téma „Go Global" čerpá především v Orientu, okrajově lze vnímat prvky z Afriky, Mexika či Persie. Přírodní zemité odstíny doplňují barvy drahokamu a zářivé odstíny oranžové a žluté. Z materiálů bylo upřednostněno hedvábí a šifon, které návrháři propojili s hrubšími tkaninami z bavlny a lnu. Halenky s korálky a drobnými kamínky, vzdušné kaftany /dlouhé pláště orientálního původu/ či sarongy podpoří orientem inspirované doplňky. Bezpočet odstínů modré se promítne v tématu „City Nymphs". Oděvy zvýrazní duhové efekty, třpyt, perleťový vzhled. Paletu barev doplňuje delfínově šedá s elegantní bílou. Zajímavé střihy budou patřit tunikám, šatům i jezdeckým kalhotám.

Doplňky s.Oliver Accessories na závěr
Nabídka doplňků se řídí vyváženou kombinací sportovní neformálnosti a fascinujícího, přitom pohodlného stylu. Důraz na detaily se projeví v barvách, tvarech i zakončeních. Kreativita jde ruku v ruce s individualitou a praktičností. Charakter doplňků (pásky, tašky, kabely, šátky, šály a bižuterie) se vyvíjí s ohledem na nabídku předchozích tří produktových řad. Proto klasické klidné a čisté rysy s dotekem retra vystřídají odvážnější doplňky hravých pastelových odstínů, přitom čistých a jemných linií, vzorů i povrchů. Samozřejmě nechybí decentní kovové zdobení na kapsách tašek či páscích, minimalistické potisky alternují postaršený povrch, copánkové pásky i „polka" puntíkový vzor. Svůj vliv bude mít také etno a Afrika, projeví se především důrazem na teplé, oslnivé barvy, tašky očekávejte velké a komfortní, často z kanvasu či viskózy. Doplňky potvrdí, že i v horkém létě může být trendy kašmírový vzor. Více se objeví potisky, výšivky, kombinace tkanin a kůže u pásků a kabelek. Nabídku rozšíří sportovnější styl s různobarevnými kabelami, taškami, šátky a pásky. Kombinace proužků, vzorů a barev opět připomene „maritime" styl. Festivalovou část léta podpoří doplňky typu vlněný pásek s korálky a mušličkami, taška přes rameno anebo „pytlový" batoh. Doplňky tohoto období vypadají „obnošeně", s výskytem záplat, upřednostňovány jsou materiály hrubších struktur. Vše je divočejší a rokovější, objevují se např. „ikat" či zvířecí motivy.

{phocagallery view=category|categoryid=983|limitstart=0|limitcount=0}