Loading color scheme

PIETRO FILIPI prezentuje novou kolekci pro sezonu podzim/zima

pietro-filipi-nova-kolekce-foto-1-150 Dámská kolekce PIETRO FILIPI pro sezonu podzim/zima 2012 je inspirována 70. léty, oblíbenému retro stylu vládnou zemité barvy – vínová, zrzavá, tmavě modrá, petrolejová... Příjemný kontrast nabízí žlutý kabátek, svěží „London spirit", který by neměl chybět v žádném šatníku! Nové kolekci PIETRO FILIPI dominují pohodlné volné siluety, trendy dlouhé sukně lichotící postavě a fashion kostýmy bez kabátu. Výrazné dezény s nejrůznějšími potisky spolehlivě rozjasní sychravé podzimní a zimní dny.

PIETRO FILIPI pokračuje v prezentaci atraktivních novinek a bonusů pro své zákaznice a zákazníky – nejnovějším dárkem je minikolekce Pronto, která je, na rozdíl od klasické kolekce připravované s ročním předstihem, dodělávaná v průběhu sezony, takže odráží nejaktuálnější světové trendy. Jde o „must haves" dané sezony, jako jsou pyžamové kalhoty, květinové potisky, retro dezény a podobně.

Osobitou kolekci s nekonvenční módou Aňa for pietro with love, tentokrát s názvem I´m leaving with love, opět spoluvytvářela tvář PIETRO FILIPI, herečka Aňa Geislerová. Jak už předznamenává název, jde o její poslední spolupráci s PIETRO FILIPI. Aňa Geislerová dodává: „Kolekce I´m leaving with love with love je mojí rozlučkovou kolekcí. Není ale ani smutná, je prostě zbavená příkras, ozdob a sentimentu. Je jako žena, která už ví, že odchází a do kufru si sbalí svoje nejlepší věci. Původně byla kolekce mnohem rozsáhlejší a dal by se z ní opravdu sbalit kufr na cestu, na které ani nevíme, co nás čeká, ale bylo by téměř nemožné takovou kolekci vyrobit, a tak zůstalo to nejpodstatnější. Barvy černá, šedá, klasická camel a pro lehkost ptačí vzor. Použité materiály jsou hedvábí, vlna, vlna s angorou a kůže. Lebka a květiny jsou symbolem koloběhu života, v zemi končí člověk a z jeho popela mohou růst nové věci. Je pro mě zajímavý sledovat, v kolika obchodech a kolekcích jsem stejný symboly v téhle sezoně viděla. Je to asi obecná potřeba uvěřit, že v každém konci je nový začátek. Loučím se s pietrem s velkou láskou a vždycky budu šťastná za naše setkání, který mi splnilo jeden dětský sen. Napořád s láskou." pietro-filipi-nova-kolekce-foto-2-150

Autorem části pánské kolekce PIETRO FILIPI pro podzim/zimu 2012 je Jakub Polanka, který s českou módní značkou podepsal exkluzivní smlouvu. „Elegantní James Bond, šaramantní sir Oscar Wilde, hrdý a odvážný Doktor Živago, uvolněný, ležérní Steve McQueen, silný bojovník Rocky Balboa. Každá z těchto osobností charakterizuje různé rysy muže jako takového, navzájem se nevylučují, ale naopak doplňují a podporují. Proto i jednotlivé kusy v mé kolekci jsou určeny ke kombinování a mixu tak, aby každý muž mohl co nejlépe vyjádřit svůj charakter, náladu i názor. Měl svobodu být sám sebou," přibližuje zdroje inspirace a celkové pojetí své první pánské kolekce Jakub Polanka. Základní myšlence je podřízen i výběr materiálů. Každý z nich vyjadřuje a podtrhuje specifický styl daného hrdiny. Sjednocujícím prvkem je neutrální šedá barva, která umožňuje vzájemnou kombinovatelnost. Dominantní je tedy nikoliv barva, ale struktura a různorodost materiálu.

Nadčasová móda PIETRO FILIPI mistrovsky spojuje vyspělý módní look, sofistikovanost a osobitost. K úspěchu u náročné klientely ji předurčuje také použití výhradně kvalitních materiálů a tradičně vysoká úroveň zpracování.