Loading color scheme

Nové dámské kolekce módní značky s.Oliver pro nadcházející podzimní a zimní období 2012/2013

{phocagallery view=category|categoryid=719|imageid=2012|float=left}Módní a lifestylová značka s.Oliver představuje kolekce pro období podzim a zima 2012/2013. Opět je na co se těšit! V jednotlivých produktových řadách, které osloví jak mladší generace, zastávající spíše sportovně elegantní a dalo by se říci i lehce vybočující styl, tak i slečny a dámy se smyslem pro půvab a eleganci. Rozmanitost s sebou nesou nejen samotné řady s.Oliver Casual, QS by s.Oliver a SELECTION by s.Oliver, ale i jejich dílčí témata. Za zmínku bezesporu stojí inspirace pánskými střihy a kravatové detaily, dotek uniformity, dominance manšestru, pleteniny volných střihů či vybrané exkluzivity z období 50. až 70. let minulého století v moderním pojetí. Mezi barvami se kromě černé a šedé objevují především teplé zemité odstíny, které zvýrazňují sytě žlutá, růžová či tyrkysová. Nabídku dámských modelů pak uzavírá řada doplňků s.Oliver Accessories. Těšit se můžeme na kabely a brašny hranatých tvarů, pásky s kovovými prvky, nákrčníky i bižuterii.

Tradiční řada s.Oliver Casual tentokrát s lehce sportovním nádechem

Produktová řada Casual nabízí styl plný ženských rysů, podtrhujících štíhlou siluetu, vhodný pro každodenní nošení. V průběhu celé sezóny se v kolekcích objeví několik témat, za všechny zmiňme „Broken English" s převahou manšestrových sáček i kalhot, úzkých barvených džínsů a „chinos" kalhot. Blůzy a košile spíše jednoduchých střihů v pánském stylu s kravatovými detaily - modely klasického jakoby žákovského/školního až mírně konzervativního stylu.

Motiv „Native Lands" vnáší do módy prvky etnické a folklorní. Typické jsou výrazné vzory, žakáry, směsi materiálů i smysl pro detail. Těšit se můžeme na halenky s vázáním u krku, pleteniny hrubších, copánkových vzorů a prodloužených délek, vlněné kabáty, denimové i další vlněné oděvy. Důraz je kladen na kombinaci kontrastujících odstínů.

Následuje téma „Dark Romance" s dávkou elegance, šmrncu a převahou černé barvy. Objevují se v něm volnější střihy se smyslem pro detail – flitry, lurex, třpytky. Motiv doplňují bundy i svetry jednoduchých hranatých střihů s délkou do pasu, topy s potiskem, lehce lesklé džínsy.

Upozorněme také na „Alpine Avenue" s čistými liniemi modelů v zářivých barvách, typické jsou halenky s vázáním u krku v kombinaci se sukněmi „A" střihu. Anebo na „Studio 54", které nás zavede zpět do 70. let 20. století a nabídne půvabnou „party" módu s blyštivými detaily.

Z pohledu barev dominují ohnivé odstíny, počínaje sytě žlutou (kukuřičná), přes červenou až po oranžovou, nechybí temně růžová, vínová a purpurová. Paletu barev uzavírají hnědá, koňaková i béžová a směsi šedé a černé.

Mladistvá móda QS by s.Oliver s dávkou energie, individuality i půvabu

Prvním tématem této energické a svěží produktové řady značky s.Oliver je „New Mod" s decentním pohledem do pánského šatníku. Lehce rebelský vzhled, hudba 60. let s dotekem bohémství a vzorů či rock móda zde byly rovněž inspirací. Trička s potisky, kárované, kostkované i pruhované vzory, jemné blejzry, „áčkové" šaty, krátké sukně, úzké kalhoty různých barev i volné topy, kterým dominují materiály typu: šifon, tenký voál, pleteniny, kůže, džínovina i hrubší příze.

Druhý hlavní námět této řady nese označení „Raw Forces" a ubírá se do prostředí amerických osadníků. Vzhled je autentický a rustikální, vládne zde denim, flanel, vlna, tvíd, šifon, kožešina, manšestr, bavlna, krajky a háčkované prvky. Pleteniny jsou robustnější s propínáním a zdůrazněním krásy ruční práce. Bundy nesou lehce uniformní styl, džíny zase opraný, záplatovaný vzhled. Celý outfit si zakládá na vrstvení a „vintage" atmosféře.

A do třetice si představme motiv „Dark Secrets" s extra ženskými prvky a mystickým půvabem. Materiály jsou třpytivé, s lesklým nádechem, satén, šifon či samet si zde získaly popularitu. Zlaté a stříbrné doplňky dokonale vynikají na oděvech tmavších odstínů s dominancí šedé. Modely se skládají z úzkých kalhot často vzorovaných, party topů se zdobnými potisky či lehkých průhledných blůz.

Prémiová elegantní řada SELECTION by s.Oliver se ohlédla zpět do minulosti

Do této elegantní řady návrháři promítli čtyři hlavní témata. První z nich „Retro Intense" nachází inspiraci v 50. až 70. letech minulého století. Tehdejší módu ve stylu Audrey Hepburn, „twiggy a skinny" střihů, roláků, skládaných sukní i pozdější odvážnější módy představuje v současném pojetí. Mezi barvami hrají prim černá a bílá, žlutá, oranžová, koňaková, červená, tyrkysová, modrá, ale například také sytě růžová.

Do horského prostředí Svatého Mořice či Aspenu zavítáme v tématu „Alpine Glam", i zde střihy vycházejí z originality módy 60. a 70. let 20. století. Jde o funkční a pohodlné oděvy inspirované horským prostředím, najdeme v nich pleteniny s kapucí a velkými grafickými vzory. Objevují se více zipy, barevné bloky kombinující výrazné odstíny, úzké elastické kalhoty, kožešina i elegantní prošívané bundy.

Na řadu přichází téma „Garconne Look" s nádechem mužskosti. Čistému pánskému stylu vévodí bílá, černá a šedá, a to na materiálech vysoké kvality, mezi nimiž vyniká lesklý samet. Objevují se tradiční motivy puntíků, jemných proužků, smokingové prvky, cigaretový střih nohavic, blůzy ke krku.

Chronologicky poslední, avšak neméně zajímavé téma se nechalo inspirovat cestováním. „World Traveller" čerpá z etnických odlišností skrze celý svět, z umění a řemeslné výroby i charakteristik období 60. a 70. let minulého století. Hlavními prvky modelů jsou kůže, pořídíte zde krásné kožené šaty, třásně i bohaté zastoupení svrchních oděvů – především objemných kabátů a ponč, hrubších pletenin i jemnějších svetrů s copánkovým vzorem.

s.Oliver Accessories k dokonalosti každé produktové řady

Řada podzimních a zimních doplňků s.Oliver se prolíná skrze jednotlivá výše zmíněná témata, tedy od stylu rustikálního a vintage, přes městský romantický nádech až po ryze půvabné a elegantní produkty. Důraz je kladen na čisté detaily, které v sobě nesou prvky praktičnosti i kreativity. Těšit se můžeme na aktovky a tašky, brašny hranatých i kuželovitých tvarů. Mezi materiály nechybí kůže a koženka, manšestr, vlna nebo dokonce kašmír. Dominuje copánkový vzor, motivy květin a severská témata, výšivky, kovové přezky, třásně i bambule. Klasický tvar šály často nahrazují oblíbené nákrčníky. Eleganci a „party look" podpoří nabídka bižuterie. V barvách převládají teplé zemité odstíny. Hořčicově žlutá či růžová pocitově „zateplí" jinak chladné zimní dny.

{phocagallery view=category|categoryid=719|limitstart=0|limitcount=0}