Loading color scheme

Červnový Pop-up s novou letní kolekcí a vybranými „couture“ modely

{phocagallery view=category|categoryid=544|imageid=1557|float=left}Po úspěšném únorovém Pop-up Shopu se módní návrhářka Kateřina Geislerová vrací v červnu do Prahy s novou kolekcí. Oděvní designérka, která už 12 let působí v Paříži, kde má nedaleko muzea Georges Pompidou svůj ateliér a butik, předvede 8. - 17. června 2012 v pražském butiku Mona prêt-à-porter nejen aktuální letní řadu odkazující k uvolněnému avšak elegantnímu stylu Audrey Hepburnové, ale také své unikátní couture modely inspirované tvorbou Madame Grés.

Pařížskou módu Kateřiny Geislerové bude druhý až třetí červnový víkend od 8. do 17. 6. hostit pražský butik Mona prêt-à-porter (Týnská 15, Praha 1). Týdenní Pop-up Shop odstartuje podvečerní vernisáží v pátek 8. června od 19 do 22 hodin, kde bude kromě nádherných šatů čekat rovněž welcome drink, občerstvení na francouzský způsob a návrhářka Kateřina Geislerová osobně. Tu bude možné v butiku potkat i následující víkend 9. a 10. června, kdy bude k dispozici, aby mohla zkoušené modely upravit přímo na zákaznicích dle jejich požadavků a tělesných tvarů. „Díky dlouholetému individuálnímu přístupu, kdy pro své klientky šiji na míru, se snažím vytvářet modely, které lichotí každé ženské siluetě. Upřednostňuji zvýraznění pasu a ramen, aby model zbytečně neupozorňoval na ty partie, které může žena považovat za problematické," prozrazuje návrhářka.

Kromě nejnovější kolekce prêt-à-porter přinese červnový Pop-up Shop jedinečnou příležitost pořídit si některý z unikátních modelů její „couture" tvorby. Část těchto kreací vysoké krejčoviny bude přímo k dostání, nebo na objednávku na míru. „V Paříži je pro většinu návrhářů přirozenou součástí vytvářet současně s prêt-à-porter i Haute Couture - nebo pro ty, kteří tuto apelaci nemají, modely 'couture' – u nichž má autor naprostou svobodu tvorby, může popustit uzdu své fantazii a užít si samotnou kreaci daleko víc, než při přípravě klasické konfekční kolekce. Ta však často přejímá právě motivy, které vznikly díky snaze o umělecké vyjádření při navrhování jedinečných kusů," líčí Kateřina Geislerová přístup francouzských návrhářů ke svému dílu.

Její "couture" řada pro léto 2012 je holdem Germaine Émilii Krebsové, francouzské návrhářce, která ve 30. a 40. letech slavila úspěchy se značkou a módním domem Haute Couture v Paříži pod jménem Madame Grès. Šila pro Marlene Dietrichovou, Gretu Garbo, Jacqueline Kennedyovou nebo Wallis Simpsonovou. Mezi typické rysy jejích luxusních šatů patřily sklady z žerzejových materiálů. Stejně jako tato designérka má i Kateřina Geislerová již od svých začátků spíše přístup sochaře než návrháře. „Nejdříve si pečlivě vyberu látku, která charakterem odpovídá náladě modelu, jenž chci vytvořit, pak se jí nechám inspirovat a sochám přímo na krejčovské panně v respektu pohybu a chování vybraného materiálu," popisuje Kateřina proces své tvorby. A dodává: „Začínám nejprve hrubým náčrtem modelu, abych měla jeho základy. Ale detaily, chování látky a finální nálada šatů, to všechno se těžko zachycuje a předvídá na papíře, proto nechávám volný průběh své kreativitě v reálném kontaktu s textilií."

Letní kolekce pret-a-porter 2012 je plná aluzí na šarmantní styl Audrey Hepburnové. Jednotlivé precizně vypracované modely jsou zdánlivě minimalistické, ale vždy se vyznačují výraznými architektonickými linkami či překvapivým detailem. Celou kolekci vytvořenou z lehkých, pohodlných, převážně přírodních materiálů charakterizují výrazné prvky elegance v nonšalantním a přirozeném stylu à la Audrey. „Elegance je pro mě cosi jednoduchého a zároveň pikantního, čemu nechybí ženskost. Je pro mě důležité, aby mé oděvy byly příjemné na dotek, lehce elastické pro pohodlí a daly se nosit do práce i na večerní příležitosti," objasňuje základní prvky svého přístupu Kateřina Geislerová. Designérka také ráda experimentuje již s hotovým oblečením, které transformuje v módní unikáty přímo na krejčovské panně. Vznikají tak například saka či vesty z pánských smokingových kalhot, či korzety ze sak apod. „Tento styl práce je pro mě dialogem mezi klasickou krejčovinou a svobodnou, netradiční tvorbou," vysvětluje. V kolekci originálů naleznete večerní šaty, topy, saka či kabátky.

{phocagallery view=category|categoryid=544|limitstart=0|limitcount=0}