Loading color scheme

GET THE LOOK – LÉTO 2012

{phocagallery view=category|categoryid=520|imageid=1463|float=left}S přicházejícím létem se můžeme těšit na jasné a slunečné dny a samozřejmě na prázdniny. Návrháři značky Lindex pro nadcházející sezónu vytvořili několik kolekcí, které se osvědčí při každé příležitosti, ať už to jsou pracovní dny ve městě, volno strávené na pláži, pikniky s přáteli nebo víkendové pobyty na chatě. Mysleli však také na významnější příležitosti jako svatby a samozřejmě letní party.

Inspirace Sicílií

Padesátým letům 20. století módě panovaly sicilský šarm a ženskost, které dodnes patří k nejoblíbenějším letním trendům. Představte si italské ženy – temperamentní, živé, v krásných šatech a na vysokých podpatcích. Takto se setkávají s přáteli v místních tavernách. Silueta je velmi ženská s úzkým pasem a bohatou sukní, barvy zářivé. Převládá fuchsiová, žlutá, zelená, nechybí však ani černá nebo bílá.

Základním prvkem jsou šaty s typickou siluetou 50. let, peplum, balerínové topy, tužkové sukně a vyplétané propínací svetříky. Mezi doplňky nechybí klobouky se širokou krempou, sandály, slaměné tašky a velké sluneční brýle ve stylu padesátých let.

Kouzelné pastely

Dalším zdrojem inspirace jsou jemné pastelové barvy. Tyrkysová, mentolově zelená, šeříkově fialová, růžová a meruňková jsou kombinovány tak, aby vytvářely dokonalý soulad. V kolekci najdete také bílou, nebo matné metalické barvy, jako je zlatá a stříbrná. Tento styl se vyznačuje ženskostí a romantickým vzhledem. Do města se však stejně dobře hodí topy, blůzy, šortky, tužkové sukně a kalhoty podtrhující ženskost.

K dokonalému letnímu looku snadno dopomůžou doplňky jako kožené náramky, šály nebo tašky s kovovými detail i bez nich. Vytváří skvělou kombinaci s pastelovými barvami.

V surfařském resortu

Tato část kolekce se inspirovala plážovým a surfařským stylem, takže se hodí zejména pro chvíle strávené na pláži nebo letní party u vody.

Pastelové odstíny jako meruňkovou, růžovou, světle tyrkysovou naleznete v kombinaci se zářivými tóny ze stejné barevné skupiny. Barevná škála byla dotvořena černou a hnědou, květinovými a listovými vzory, případně metalickými tištěnými nebo flitrovými efekty.

Kromě bikin se uprostřed léta váš plážový šatník neobejde bez šifonové tuniky, maxi šatů, džínových šortek a topů se zavazováním za krkem. To vše můžete doplnit slamáky a slaměnými taškami, zlatými náhrdelníky a náramky, detaily s peřím nebo s imitacemi exotických květin v zářivých barvách, také zlatými nebo pestrobarevnými sandály.

Asfaltová džungle

Trendy pro léto strávené ve městě se vyznačují uvolněností a pohodlností s mixem etnických vzorů, vícebarevných proužků a barev v blocích. V barevné paletě nechybí bílá, béžová a černá spolu s korálovou a vínově červenou. Základními prvky jsou maxišaty, topy bez rukávů, šortky, z doplňků pak zářivá bižuterie a vzorované šály.

Holly & Whyte

Kolekce Holly & Whyte, která byla představena koncem března, naváže na jarní koncept Modern Preppy také v letní sezóně. Těšte se na šaty, šortky, blůzy nebo trička ve výrazných letních odstínech modré, červené a zelené. Mezi vzory nadále dominují klasické proužky a puntíky a společně s nimi výrazné šátkové potisky.

{phocagallery view=category|categoryid=520|limitstart=0|limitcount=0}