Loading color scheme

Must-have boty na jaro a léto 2022? Bílé tenisky

shutterstock560348125 Pokud by některá barva tenisek neměla ve vašem botníku chybět, pak to jsou rozhodně ty bílé. Jsou totiž univerzální a dají se zkombinovat s čímkoliv. Při správné péči vám budou dělat společnost dlouho a stále si udrží svou bělost.

Univerzální, elegantní a klasické
Bílé boty jsou klasikou, co by neměla chybět v žádném šatníku. Bílé tenisky se totiž dají skvěle kombinovat s klasickými džínami, ale dají se vzít také k sukni a šatům a pořád bude výsledný outfit vypadat elegantně a stylově. Bez obav v nich můžete vyrazit do práce a vzít si je také na venkovní letní party a vždy budete za hvězdu. Klíčovou vlastností bílých bot je totiž jejich univerzálnost, která je hlavním důvodem toho, proč jsou tak oblíbené.

Bílé tenisky se od těch ostatních odlišují
Díky tomu, že si bílé tenisky obula například vévodkyně Kate, Victoria Beckham či Gisele Bündchen, stalo se z bílých bot ikonické obutí, které si můžete vzít i na společenskou akci. V porovnání s ostatními barvami tenisek totiž ty bílé zaujímají v módním žebříčku mnohem vyšší postavení.

S řádnou péčí budou bílé boty vypadat stále jako nové
Jak se ale o bílé boty starat a zajistit, aby neztratily svou bělost a stále vypadaly jako nové? Tato barva bot vyžaduje větší péči, ale výsledek rozhodně stojí za to. Přinášíme vám několik prověřených tipů, díky nimž budou bílé boty pořád stejně čisté a jako nové.

  • Pravidelně z bílých tenisek vyndávejte tkaničky a perte je v pračce.
  • Gumové části bot spolehlivě zbavíte všech nečistot s pomocí zubního kartáčku a pasty na zuby.
  • Šmouh na materiálu se zbavíte pomocí hadříku a octu.
  • Po každém čištění boty naimpregnujte. Vydrží díky tomu déle čisté, protože budou odpuzovat nečistoty a prach.

Široký výběr bílých tenisek, ze kterých si vybere každý
Sháníte-li pár bílých bot, jenž budete moci nosit celé jaro a léto, široký výběr tenisek najdete zde. To, zda dáte přednost plátěným či koženým necháme na vás. Na noze vypadají skvěle všechny materiály. Vsadit byste ale rozhodně měli na značkové tenisky, co vydrží déle a poskytnou vašim chodidlům maximální pohodlí.

Bílé tenisky jsou klasikou, která jen tak neomrzí. Jsou totiž vskutku univerzální a dají se vzít opravdu ke všemu. Módní návrháři a světoví výrobci obuvi si toho jsou dobře vědomi a každý rok tak vzniknou stovky nových modelů. Pokud navíc bílým botám dopřejete řádnou péči a nepodceníte jejich pravidelnou údržbu, svou bělost si udrží a nebude hrozit jejich zežloutnutí.

Boty můžete čistit hadříkem namočeným v octu, gumové části vyčistit zubní pastou a kartáčkem a po čistění je vždy pečlivě ošetřit impregnací. Tím zvýšíte jejich odolnost vůči prachovým částečkám a jiným nečistotám.

Zdroj obrázku: fatum83 / Shutterstock.com