Loading color scheme

VÝŠ A HLASITĚJI – DR. MARTENS OTOČIL HLASITOST NAPLNO A PŘEDSTAVUJE PRO AW21 HLUČNOU PŘEDĚLÁVKU IKONICKÝCH MODELŮ, KTERÁ BUDE ROZHODNĚ SLYŠET

AW21GROUPHEROLANDSCAPE01 Rebelský a provokativní duch je značce Dr. Martens vlastní už přes 60 let. Ukazuje to i na svých nových kolekcích, inspirovaných těmi, kteří značku sebevědomě nosí již dekády.

Dvojice bot Bex Stud vychází z punkového dědictví Dr. Martens. Jde o smeknutí těm, kteří si „martensky“ v průběhu desetiletí upravovali a zdobili sobě na míru. Punkový dojem je u obou šněrovacích bot posílen výraznými kovovými cvočky a speciálně brandovanými tkaničkami. Obě boty mají výraznou 1.3“ BEX podrážku pro podtržení celého dojmu. Model 1460 Bex Stud je zakončen nadepsaným AirWair očkem nad patou. Nechybí ani solidní hladká kůže a neodmyslitelná žlutá niť, která lemuje obě podrážky.

Z nejvyšší hlasitosti přelaďte na boty, které reproduktory rovnou vypálí. Kolekce Quad Retro Max se dotýká pomyslného vrcholu v podobě nekompromisního headlinera pro celou sezónu AW21 – Chelsea boots 2976 Max. Instantní Dr. Martnes zážitek od podrážky až po typické poutko nad patou. A v každém centimetru mezi nimi. 2976 Max jsou klasické Chelsea boots opepřené o pár detailů. Jsou ušité ze solidní Buttero kůže, doplněné o výrazný zip z jedné strany a z všitého elastického pruhu ze strany druhé. Předělaný originál, který je pro opravdové srdcaře.

O DR. MARTENS

Již od roku 1960 jsou boty Dr. Martens typické svým žlutým prošíváním, drážkovanou podrážkou a okovanou špičkou. Původně byly nošeny dělníky. V porovnání s konkurencí v té době byly velmi pohodlné, odolné a lehké.

Během historie byla tato značka přijata nejrůznějšími individualitami, muzikanty a mládežnickými subkulturami, tedy lidmi, kteří vystupovali z davu a jejich cesta sebevyjádření byla doprovázena právě párem DM. Pro někoho z nich jejich věhlasná trvanlivost a pohodlí dělají ideální obuv pro svět koncertů a pouliční mody, pro jiné jsou pak vlajkou postoje a síly jedince.

Jednoduchá silueta boty dává prostor každému hrát si s nimi podle sebe, zatímco jejich funkčnost, velká odolnost a pohodlí z nich dělá ideální street fashion kousek. Z pouhé obuvi se stali ztělesněním hodnot a postoje k životu s nádechem sebevědomí.

Továrna v Northamptonshire, kde vše v roce 1960 začalo, dodnes funguje a omezený objem produkce s patentem „Made in England“ se zde stále vyrábí. Má ho na svědomí malý tým lidí, kteří tvoří podle tradičních obuvnických metod, podle kterých vznikly i první Dr Martens před 60 lety.

MNOHO STYLOVÝCH PÁNSKÝCH BOT NALEZNETE TAKÉ V NAŠEM MÓDNÍM VYHLEDÁVAČI >>