Loading color scheme

Značka Shoedaism strhává pozornost po celém světě

Kimred-metallic13500Kc Boty značky Shoedaism dokáží vyvést toho, kdo je nosí, ze stínu a postavit ho do záře reflektorů. Natolik tento český design strhává pozornost - boty jsou vyrobeny z nejkvalitnější italské kůže a nebojí se ani superfeminních tvarů, extra vysokých podpatků a velikostí až 44. Jejich autorka, obuvní designérka Karin Onderková, svým produktům věří tak silně, že jeden pár zaslala i slavnému americkému herci Billymu Porterovi. Ten si je okamžitě zamiloval a vyfotil se v nich na své sociální sítě.

“Nechtěla jsem jen navrhovat a vyrábět boty, chtěla jsem předávat filosofii o tom, že každý se může změnit, rozzářit, vystoupit ze stínu,” říká majitelka značky Karin Onderková, jejíž brand se nenechává spoutávat žádnými společenskými ani genderovými konvencemi. Poslední kolekce Shoedaism, která je na trhu od loňského podzimu, proto nese název Cinderella. “Popelkou může být každý bez ohledu na rasu či gender. Všichni toužíme po tom okamžiku, kdy naše já dosáhne své nejlepší podoby. Věřím, že po obutí mých bot taková chvíle nastává. Určitě se v nich jako Popelka cítil i Billy Porter,” směje se talentovaná Karin Onderková.

Návrhy obuvi Shoedaism vznikají v Čechách a výroba probíhá v Itálii a Bulharsku. Prioritou pro designérku je neotřelý vzhled s důrazem na výrazný podpatek a pohodlné nošení. K výrobě lodiček se proto používá toskánská hovězí useň “Vero Cuoio”, jež je synonymem luxusu a maximální kvality. Díky ní jsou i střevíčky na vysokém podpatku na noze velice příjemné.

Kdo touží zazářit a zároveň si vychutnat dotyk precizně vyrobených bot, ten se do značky Shoedaism zamiluje. Bez ohledu na to, zda se jedná o ženu či o muže.