Loading color scheme

Boty, které by neměly tuto sezónu chybět ve vašem botníku

{phocagallery view=category|categoryid=958|imageid=2780|float=left}Milujte nákupy bot, váš botník již praská ve švech a stejně máte pocit, že nemáte jinou obuv? Nebo naopak stále střídáte dva páry bot, protože ty přece na jednu sezónu stačí? Stejně jako ve svém šatníku byste měly mít „povinné" modely jako jsou jedny večerní šaty nebo jedny džíny, tak i váš botník by měl obsahovat obuv, kterou potřebujete a unosíte. Poradíme vám, jaké boty by vám v nadcházející sezóně neměly chybět.

Pohodlná obuv do práce a ven
Mít doma 10 bot na jehlovém podpatku vypadá pěkně na pohled, ale není to moc praktické. Ve svém botníku byste měly mít alespoň dvoje pohodlné boty do práce, ve kterých dokážete doběhnout autobus a po celý den se v nich budete cítit pohodlně. Pokud své oblíbené „jehly" přeci jenom neoželíte, tak si v práci nechte jedny boty na převlečení. „Ideální jsou například balerínky. Dejte si v nich ale pozor na dlouhé vycházky, protože placatá podrážka není na dlouhé túry ideální," říká Veronika Sajdoková zástupkyně značky CCC. Na delší procházky jsou vhodné například minimalistické plátěné tenisky s pevnou podrážkou, které letos slaví velký módní comeback. K ležérní městské módě si můžete také obout kotníkové tenisky na klínku, které jsou pohodlné a nepostrádají vtip.

Do společnosti
Jeden pár slušných bot by měla mít ve svém botníku i sebevětší milovnice sportovního stylu. Nikdy nevíte, kdy nečekaně půjdete do divadla nebo na honosný večírek. Shánět pak lodičky na poslední chvilku není zrovna příjemné. „ Pokud do společnosti chodíte minimálně, pořiďte si neutrální černé boty, které se budou hodit k většině barev," dodává Veronika Sajdoková z CCC. Letos se opět do módy vrátil lesk, takže se nebojte společenské obuvi v lakovaných barvách a s metalickými povrchy zlaté a stříbrné.

Sportu zdar!
I sebevětší milovnice elegance by měla mít doma alespoň jedny sportovní tenisky. Pokud chodíte běhat, tak si jistě pořiďte ty, které mají tlumící podrážku, abyste si při běhu nezničily klouby. Boty si kupujte raději v odpoledních hodinách, kdy je noha unavenější a má tendence natékat. Může se snadno stát, že boty, které si koupíte ráno, vám budou večer trošičku menší a to by zrovna u sportovní obuvi mohl být nepříjemný problém. Pokud se vám zalíbila teniska určená pro pány, tak při nákupu opatrně. Pánské boty jsou těžší a ženám nabízí při sportu horší tlumení, které neodpovídá jejich váze.

Sezónní obuv
Ve svém botníku byste měly samozřejmě mít i místo pro žhavé módní trendy. Letošní sezónu nepřehlédněte moderní jarní kozačky z prodyšných materiálů, které se hodí do chladnějších jarních a letních dní. Pořídit byste si měly i jeden kousek v neonové barvě - žluté, zelené nebo oranžové. Na léto si kupte balerínky nebo lodičky s námořnickými pruhy, protože námořnický dezén na dámské obuvi letos jednoznačně frčí.

{phocagallery view=category|categoryid=958|limitstart=0|limitcount=0}