Loading color scheme

Jaké módní styly zvolit na sezónu jaro/léto 2013

{phocagallery view=category|categoryid=917|imageid=2674|float=left}Za chvilku zde máme jaro a s ním, kromě teplejšího počasí, zeleně a lásky, přichází také nová módní kolekce. Pokud jste se ještě nevybavili na nadcházející měsíce, udělejte si v šatníku i botníku dostatečné volné místo, protože letošní sezóna bude opravdu bohatá. Již teď prozradíme, že módě budou dominovat syté barvy, pruhy i retro vzory.

Jaro vládne rostlinné říši, rozkvétají květiny a šedá zimní příroda se probouzí do barevného opojení. Stejně takto by měl vypadat i váš jarní šatník v nadcházející módní sezóně. Moderní budou zářivé barvy ovlivněné faunou a flórou Amazonie. Sázkou na jistotu bude také móda a doplňky v Etno stylu a chybu neuděláte ani klasickou kombinací černé a bílé. A protože se jedná o jaro, nesmí chybět zelené a květinové aplikace, které se objeví nejen na halenkách a pouzdrových sukních, ale i na kožených bundách. Velký návrat slaví 60. léta, vévodí jim bílá s kontrastními lemy a manžetami v černé. Svěžest jarní přírody, zrcadlící se vodní plochy a ještěrky, vyhřívající se v paprscích jarního slunce, se staly inspirací pro modely z luminescenčních lesklých materiálů a flitrů. Ty se již nenosí pouze na večírky a party, ale jsou určeny i pro běžný outfit.

Aktuální střihy se vyznačují velkými uvolněnými objemy u kabátů a plášťů a zkráceným střihem kalhot, končícím lehce nad kotníky.

Botník podle světových trendů

Barvy a hravost ovlivní v nadcházející sezóně i obuv. „Ve vašem šatníku by jistě neměly chybět dámské mokasíny. Sandály budou na vysokém klínovém podpatku a měly by hrát všemi barvami a geometrickými vzory," říká Veronika Sajdoková ze značky CCC, která si pro nadcházející sezónu připravila obuv a doplňky odrážející světové módní trendy. Na nohou se také bude nosit obuv v pudrové a světle oranžové barvě. Oblíbené balerínky budou moderní v kovových a lakovaných barvách. Nosit se také budou vysoké podrážky, neonové barvy a samozřejmě ozdobné aplikace.

Doplňky ve znamení colorbockingu

Celkový vzhled krásně doplní vhodná taška a bižuterie. Pokud se bojíte výrazných barev, pořiďte si outfit v černé nebo bílé. Barevně se můžete "vyřádit" i na doplňcích. Kabelky pro novou sezónu představují kombinaci různých stylů, velikostí, barev i vzorů. „Tuto sezónu můžete opět vsadit na colorblocking (propojení kontrastních barev). Upozorněte na sebe taškou kombinovanou s červenou a růžovou nebo modrou se zelenou," říká Veronika Sajdoková z CCC. Nejvýraznější jsou kabelky ala doktorské brašny z lesklé kůže nebo průhledného lehce barevně tónovaného PVC. Nádherné a velice elegantní jsou psaníčka a kabelky v pudrových odstínech růžové a žluté. Vysoce trendy jsou mini psaníčka, která se téměř ztrácí v dlani. Kontrastem k nim jsou maxi kabely a hobo bags.

{phocagallery view=category|categoryid=917|limitstart=0|limitcount=0}