Loading color scheme

Nová kolekce značky LEEDA a kolekce obuvi NOVESTA BY LEEDA

{phocagallery view=category|categoryid=766|imageid=2148|float=left}Hedvábné košile, plisované sukně, kašmírové kabáty, ručně pletené svetry i variabilní šaty, které se dají obléci na mnoho způsobů. Kolekce se vyznačuje funkčností, variabilitou a propracovanými detaily. Je doplněna řadou tašek minimalistických střihů a obuví Novesta by Leeda. Barevnost je černá, bílá s akcenty zlaté, až po jemné přírodní odstíny s drobným potiskem a detaily v růžové, žluté a zelené. Z materiálů převažuje hedvábí, kašmír, flanel, manžestr, polyamid a novinkou je micro modal. Autorem fotografií kampaně je Dušan Tománek, který spolupracoval například na filmu Alois Nebel.

NOVESTA BY LEEDA

Nedílnou součástí kolekce je i obuv, na které Leeda spolupracovala se slovenskou firmou NOVESTA, nazvaná NOVESTA BY LEEDA. Vznikly dvě řady gumové obuvi a bot vyrobených z kombinace usně a bavlny. Kolekce oděvů i obuvi spolu úzce souvisí. Například bavlna, která je součástí bot byla použita na doplňky a zlatá useň v malých detailech oživuje části oděvů.

Obuv nebude balena v krabicích, ale do barevných plátěných tašek, které se mohou nosit dál s naléhavým vzkazem grafického designera Maria Corradiniho STEP ON NO PETS. Designérky Leedy Lucie Kutálková a Lucie Trnková při navrhování zejména gumových bot počítaly s jejich nošením hlavně ve městě. Proto jsou boty nízké nebo tříčtvrteční. Tříčtvrteční holiny z černobílé řady jsou jakoby obvázané stuhou, to tvoří jednoduché dělení boty i sklon horní linie. Tenisky mají skryté šněrování se zlatým detailem na špičce.

Nízké holiny mají tvarovanou barevnou podešev do klínku a kopírují jednoduše tvar nohy. U tenisky je svrchní část boty z jednoho kusu usně ohnuté tak, aby se boty daly zavázat. Dají se nosit i nezavázané, protože bavlna pod usní je i tak pohodlně drží na noze. 

Technologie a výhody obuvi z přírodního kaučuku

Gumová obuv je vyrobena z velmi kvalitního přírodního kaučuku, neobsahuje zdraví škodlivé látky a tím nezatěžuje životní prostředí. Na rozdíl od PVC kaučuk i v extrémně chladných podmínkách zůstává ohebný a pružný.

Při výrobě gumové obuvi je používána vulkanizace horkým vzduchem, při které je materiál tvarován na kopyto a není protlačena guma přez podšívku. Pokožka tak zůstává výhradně ve styku s bavlnou.

{phocagallery view=category|categoryid=766|limitstart=0|limitcount=0}