Loading color scheme

KOLEKCE LIBERTY X NIKE SPORTSWEAR

{phocagallery view=category|categoryid=646|imageid=1807|float=left}Nike ve spolupráci s londýnským obchodním domem Liberty přichází s novou letní kolekcí. Tato limitovaná edice představuje klasické modely Nike z její 40-ti leté historie s kultovním potiskem Liberty. Letošní edice tenisek Nike Liberty Pack obsahuje 6 základních modelů – Air Max 1, Cortez, Blazer Mid VNTG, Hyperclave Lite, Free 5.0 a Dunk Sky High. Model Dunk Sky High je absolutní novinkou mezi teniskami nike. Jedná se o tradiční model Nike Dunk High, jehož patní část je uvnitř zvýšená ve stylu bot s platformou.

Tenisky Nike Cortez měly premiéru v roce 1972. Jednalo se o první běžecké boty Nike a vůbec o nejrychlejší boty na dráze. Letos model Cortez slaví své 40. výročí a v současné době je součástí volnočasové kolekce. Spolu se dvěma dalšími ikonickými běžeckými styly byl přetvořen a doplněn potiskem Liberty Lagos Laurel. Jedná se o tradiční psychedelický potisk s kašmírovým vzorem, který je součástí bohaté historie Liberty, zpracovaný v duchu 20. století. Lagos Laurel se poprvé objevil ve 40. letech minulého století a nyní byl přepracován a doplněn motivem vavřínového věnce.

Když se posuneme dál na časové ose inovací Nike, dostaneme se k dalšímu významnému milníku, tím je rok 1987 a uvedení produktu Air Max 1. Jednalo se o první boty nike s viditelnou jednotkou Air, které ve své době měly nejlepší tlumení. Dnes jsou kultovní streetwearovou klasikou s Liberty s potiskem s kašmírovým vzorem Lagos Laurel Liberty v barvě císařské fialové (Imperial Purple).

Nike neustále posouvá hranice a v roce 2004 přišla s dalším revolučním pokrokem - představila novou technologii Nike Free. Od té doby designéři model Nike Free dále zušlechťují a vyvíjejí s cílem podpořit zážitek z přirozeného pohybu na různých běžeckých úrovních a v souladu s preferencemi běžců. Boty Nike Free mají po celé délce i šířce podrážky řezy, které dovolují mnohem větší rozsah pohybu, flexibilitu a díky tomu imitují pocit chůze na boso. Této kolekci vévodí model Nike Free 5.0, a jelikož se jedná o první případ, kdy se sportovní boty staly součástí této spolupráce, bude to jediný styl nabízený ve třech barvách – Sport Red, University Gold a Imperial Purple.

{phocagallery view=category|categoryid=646|limitstart=0|limitcount=0}