Loading color scheme

Luxusní boty Loake konečně v Praze: v salónu Le Premier v Pánské pasáži

Loake-Connery-fashion-cz-150 Salón Le Premier v Pánské Pasáži jako jediný v Praze prodává luxusní klasickou obuv značky Loake.
Loake je rodinná firma, ruční výrobou pánské obuvi se zabývá už od 19. století. V roce 1880 bratři Thomas, John a William otevřeli továrnu na výrobu obuvi přímo v srdci obuvnického průmyslu, v anglickém městě Kettering v hrabství Northamptonshire. Jejich cílem od počátku bylo vytvořit kvalitní, mužnou, pohodlnou obuv.

Dnes, o pět generací později, sídlí rodinná firma Loake stále v Ketteringu, denně vyrobí více než 700 bot, vyváží do 56 zemí světa a na skladě má 77 tisíc párů. Jako jedna z mála se může pyšnit oficiálním označením „By Appointment to HM The Queen", protože boty Loake jsou dodávány královské rodině, nosí je prakticky všichni v Buckinghamském paláci.


Loake jsou tzv. rámovky (s rámovou konstrukcí) s obrovským podílem ruční práce. Vyrobení každé boty provází více než 200 úkonů. Díky použití rámové konstrukce je možné Loake boty opravovat – každý pár 2-3x kompletně rozebrat a znovu složit. V továrně se bota napne na originální kopyto, vymění se podrážka, bota dostane nový lak, nové tkaničky, projde procesem leštění kůže a vrací se zpět k zákazníkovi. Životnost bot se tak výrazně prodlouží.
Legendární značka Loake je otevřenou moderní společností, která se stále vyvíjí. Příkladem může být i nedávná spolupráce s mezinárodní značkou sportovní obuvi Puma. Loake stále rozšiřuje svou nabídku, zákazníci mohou vybírat z řad klasických elegantních bot i kolekcí bot s moderním designem.
Salón Le Premier nabízí páry špičkových bot značky Loake za stejné ceny, jako v domovské Anglii, již od 4 890 Kč.