Loading color scheme

Barvy podzimní módy roku 2023: Jaké tóny aktuálně letí?

podzimni-barvy-fashion-1 Se střídáním ročních období se mění nejen počasí, ale i trendy v módě. Chcete s nimi držet krok? Podívejte se s námi na ty nejlepší barvy, které vládnou letošním podzimním outfitům.

Lesk a elegance stříbrné

Stříbrná barva se často spojuje se Silvestrem a dalšími oslavami. Letos se ale tomuto luxusnímu odstínu dopřává pozornost po celý rok a ani podzim není výjimkou. Do svých kolekcí ho zařadili třeba návrháři jako Valentino a Paco Rabanne. Vyvolává ve vás představa stříbrného outfitu obavy? Do oblečení stříbrnou můžete začlenit jednoduše! Třeba přidáním nějakého malého prvku v podobě kabelky, náušnic nebo výraznějších bot. Pokud však toužíte po větším wow efektu, inspirujte se z letošních přehlídek a vsaďte rovnou na celostříbrný outfit, který vás rozzáří od hlavy až k patě!

Chladivý akcent bledě modré

Možná trochu nečekaně vstupuje do podzimní módy i svěží světlý odstín modré barvy. Můžete ho zapracovat jak do elegantních monochromatických outfitů, nebo ho použít jako osvěžující prvek ve svých každodenních tmavě laděných outfitech. Nejlepší využití tohoto odstínu ale pravděpodobně najdete prostřednictvím džínů, které jsou nepostradatelnou součástí každého šatníku, a to hlavně v chladnějších ročních obdobích. Vsaďte na tuto módní barvu a nedržte se jen zažitých skinny džínů.

Dejte šanci i novým trendy střihům, kam spadají jak rovné nohavice, tak široké zvonové kalhoty, cargo nebo mom či boyfriend džíny. Uvidíte, jak skvěle půjdou kombinovat s dalšími trendy sezóny.

Ohnivá energie červené

Už v létě se mluvilo o tom, že jedním z nejžhavějších podzimních trendů budou červené šaty. Intenzivní červená se objevila na mnohých přehlídkách třeba u značky Gucci, Stella McCartney nebo Prada. Vášnivá rudá vám umožní vyniknout jak ve všedních outfitech, tak právě i v rozevlátých večerních šatech. Zařadíte ji do svého stylu? Je skvělou volbou o pro plus-size ženy, kterým dodá sebevědomí a jedinečný styl. Letí jak odstíny rajčatově červené, tak klasická rudá nebo i tóny do fialova. Vyzkoušejte kombinaci s dalšími trendy odstíny, například s bílou a šedou!

podzimni-barvy-fashion-2

Opětovný vzestup šedé

Šedá je stále v kurzu, ale nejen pro fádní kancelářské oblečení. Na aktuální sezónu si s ní návrháři pohráli a zapracovali ji třeba do vrstvených outfitů nebo do výrazných módních doplňků. Výrazné pásky, kabelky i výrazná bižuterie jsou přesně tím, co dodá vašemu outfitu ten pravý šmrnc. Šedá se objevila například na přehlídkách módních domů jako Fendi, Givenchy a Michael Kors, který ji použil jak pro kabelky, na boty, saka i kožichy. Tato barva je všestranná a lze ji nosit jak ve formálních, tak neformálních situacích. Dáte jí letos šanci?

Teplejší odstíny hnědé

Hnědá k podzimu perfektně pasuje. Objevuje se každý rok, ale trendy odstíny se mění. Letos se návrháři přikláněli k teplejším tónům hnědé, včetně karamelové, koňakové, čokoládové a béžové. Mléčně hnědé odstíny vypadají skvěle jak na pletených a úpletových šatech, které jsou dalším velkým hitem podzimu, tak i na kabátech nebo pracovních kostýmcích. Pokud chcete vytvořit zajímavý look, zkuste třeba zkombinovat různé odstíny hnědé či béžové v jednom outfitu.

Osvědčená je i kombinace s černou. Co třeba černý rolák, kalhoty s rovnými nohavicemi a přes to karamelově hnědý kabát?

Nadčasová černá a bílá

Nesmí chybět ani oblíbená kombinace černé a bílé, která vám bude dělat parádu i v dalších letech, nejen teď na podzim. Tato dvojice je opět v centru pozornosti! Je vždy stylová a nikdy nudná. Černá a bílá přináší luxusní vzhled a zdůrazňuje minimalismus i kvalitu.

A jak s ní pracovali návrháři? Na přehlídkách Chanel se objevily třeba černobílé šaty i kabáty s motivy bílých kamélií. Valentino oslnil masivními černobílými pruhy na kabátech, šatech i sukních nebo obřími bílými puntíky na černém pozadí. Michael Kors zas předvedl spoustu černých i bílých modelů, ať už šlo o dámské kostýmy s perfektně střiženými saky, kabáty nebo šaty, ale i bíločerné kombinace jako například bílá volná halenka doplněná dlouhou černou sukní. Tato kombinace je ideální i pro plus size ženy, protože vhodně poskládané bloky těchto barev vizuálně tvarují postavu.

Podzimní móda roku 2023 nabízí širokou paletu krásných barev a inspirace. Ať už se rozhodnete pro stříbrnou, světle modrou, červenou, černou a bílou, nebo varianty hnědé, máte před sebou spoustu možností, jak si díky oblečení projasnit zatažené dny. Nebojte se experimentovat s novými prvky a užijte si toto období naplno!

 

Zdroje obrázků:

MillaF@shutterstock.com

Inspiration GP@shutterstock.com