Loading color scheme

PŘEDSTAVENÍ Kolekce Essential Looks COLOUR BURST

{phocagallery view=category|categoryid=1372|imageid=4256|float=left}Nová sezóna přináší i nové trendy a to nejen v oblékání, ale také v líčení a přede-vším v účesech, barvách a střizích. A právě proto znovu přicházejí na scénu nové Essential Looks 2.2013 od Schwarzkopf Professional. Seznamte se s Colour Burst!

Naše poslání
Steve Hogan, kreativní ředitel Schwarzkopf Professional Essential Looks, vysvětluje: „Naše hlavní poslání zůstává stále stejné – přinést trendy a inspirace nejrůznějšími styly z přehlídkových mol v New Yorku, Londýně, Miláně a Paříži a vytvořit z nich každodenní styly použitelné v salónech, které mohou kadeřníci po celém světě přizpůsobit svým zákazníkům."

Mezinárodní pas
Fenomenální úspěch světového turné Essential Looks World Tour potvrzuje, že kadeřnické umění přesahuje geografické i jazykové hranice. Takže, jaké trendy jsou na obzoru? Dobře se držte, protože v této sezóně Vás oslní styly, které jsou nabité téměř všemi podobami moderní ženskosti. Od provokativní rebelky přes androgenní vzhled až po sofistikované styly fanynek retro – věnovali jsme se do detailů všem těmto směrům, pojďme se na ně blíže podívat.

Bližsí pohled na trendy:

'40S RETRO
Elegance ve stylu přesýpacích hodin dostala letos nový význam, protože všechny módní metro-pole přijaly trend 40. let přinášející ženskou svůdnost jako stěžejní motiv této sezóny. Přiléhavé a vzdouvající se tvary, výrazné siluety a sukně delších délek ztělesňují novou sofistikovanost se sjednocujícím prvkem v podobě zdůrazněného pasu. Rafinovaně smyslné kostýmy dominovaly na přehlídce kolekcí značek Prada a Oscar de la Renta, zatímco dlouhé kabáty a elegantní šaty vytvářely skutečně stylovou podívanou u Bottega Veneta a Miu Miu. Látky namíchané z luxusního tvídu, hedvábí a sametu nostalgicky prezentovaly skutečnou krejčovinu, která se pyšní uměním vyjádřit jedinečnou náladu vycházející zevnitř.

CONstruct
Luxusní sportovní móda, která se už delší dobu prosazuje do módních trendů, tuto sezónu zdo-konaluje svou pověst minimalistickou kombinací s trendem Bodycon. Neoprenové prvky a další vysoce funkční látky se díky značkám Lacoste, Charlotte Ronson a Helmut Lang podívali do ce-lého světa v podobě hravého tvarování a výrazných grafických panelů. Modré, bílé, šedé, zelené, černé, béžové a blýskavě žluté barvy dominují paletě použitých barev, přičemž některé zajímavé detaily od Petera Pilotta vytvořily krásně nositelné tvary pro denní Polit v podobě lehce smyslných večerních šatů.

PUNKETTES
I mladí divoši musí někdy dospět a to se přesně stalo loňskému Electric Youth. Trend Punkettes stále ohrnuje nos nad všemi autoritami a tentokrát se stále prokazuje rebelskými doklady, ale zároveň obdivuje lesk peněz. Nesmlouvavé prvky jsou zcela záměrné, mnoho designérů je pou-žívá pro představení nadčasového tartanu odkazujícího na dědictví 70. let, černá barva se obje-vuje v povinné kůži, gumě mokrého vzhledu a výrazně lesklých patentech. Moschino, Christopher Kane a JPG se zaměřili na téma motorkářských a rockerských bund ozdobených výšivkami, cvočky a dokonce i krajkovými detaily pro vytvoření „antimódy", která nikdy nebyla tak elegantní.

SUITGIRLS
Trend vycházející z androgenního stylu se na módních přehlídkách objevuje pravidelně každou sezónu, ale tentokrát je připravený globálně podporovat pánskou krejčovinu. Oblečení na míru atakující každé přehlídkové molo využívá chlapeckých stylů a hranatých siluet či ženské a flirtující prvky kombinované s hedvábnými blůzkami nebo zabijáckými podpatky. Krejčovská směs ma-teriálů zahrnuje decentní flanel, klasické proužky nebo leopardí potisk. Ale co dělá tento trend fascinujícím je neuvěřitelná přesnost detailů, jako jsou kontrastní ozdoby popové prvky odkazující na Davida Bowieho. Přesně podle očekávání vytvořila Stella McCartny, Paul Smith a Dior kolek-ce, ve kterých vedle sebe staví mužnost kombinovanou se silnými ženskými atributy.