Loading color scheme

Timotei – přírodní kosmetika s růží z Jericha

{phocagallery view=category|categoryid=1323|imageid=4083|float=left}Růže z Jericha je pouštní rostlina, která má jedinečnou schopnost chránit si vlastní proteinovou strukturu a přežít tak po několik měsíců v těch nejtvrdších podmínkách. Jediná kapka deště dokáže růži znovu povzbudit a oživit a vrátit jí barvu. Říká se, že Růže z Jericha přináší štěstí a předává se z generace na generaci. V hrobkách faraonů byly nalezeny tyto „funkční rostliny", které přežily ve své suché fázi přes 4000 let. Růže z Jericha je známá i pod jménem „Ruce panny Marie". Legenda říká, že tuto rostlinu věnovala Marie jako poděkování při útěku do Egypta. Je prokázáno, že Růže z Jericha má léčivé účinky. Tato nádherná květina umí oživit a provonět atmosféru Vánoc, Velikonoc či jiné příležitosti.

Blahodárné účinky přírodních látek
Kromě extraktu ze zázračné Růže z Jericha obsahuje vlasová kosmetika Timotei další blahodárné přírodní suroviny.

Avokádo je nejen vynikající pro přípravu exotických jídel, ale je známé také pro své hydratační vlastnosti. Zelený hruškovitý plod je plný prospěšných proteinů a vitamínu E také pro vaše vlasy.

Sezam pochází z Číny, kde se olej používá jako součást běžné péče o tělo a k masážím. Sezamový olej nevyužijete jen v kuchyni, jeho významnou složkou je také vitamin E, který působí jako antioxidant.

Zelený čaj pochází z Dálného východu a svými blahodárnými účinky působí na pleť, tělo i duši a pomáhá najít ztracenou harmonii. Zelený čaj je známý nejen aromatickou chutí, ale hlavně vysokým obsahem antioxidantů. Výtažky z této rostliny našly uplatnění i v kosmetice: uklidňují, uvolňují a hydratují vlasovou pokožku.

Alpské byliny ve vyšších polohách musí čelit nepříznivým podmínkám, například silnému UV záření, nízkému atmosférickému tlaku a extrémním výkyvům teploty i vlhkosti vzduchu. Proto si vytvořily obranné látky, které byly v podobě výtažků přeneseny do produktů Timotei.

Přírodní vlasová kosmetika bez škodlivých látek
{phocagallery view=category|categoryid=1323|imageid=4082|float=right}Nový Timotei nepoužívá parabeny, ale jiné konzervační látky a přírodní ingredience, které si zachovávají delší trvanlivost i bez použití běžných konzervantů. Je také šetrný k přírodě. Jeho obaly obsahují až o 15% méně plastu a jsou 100% recyklovatelné.

Bio řada Timotei Organic Delight obdržela ekologickou certifikaci ECOCERT a Cosmebio. Jsou vhodné pro citlivou pokožku, a jejich účinnost je klinicky prokázána.

Autor: Alena Vorlíčková